Thursdayrated: Awake Is the New Sleep

text: Cosmin Mureșan

Bine v-am găsit la o nouă rubrică ce încearcă să vă propună, joi de joi, interpreți, formații ori melodii mai puțin promovate la noi sau subapreciate în clasamentele marii industrii muzicale.

Așadar, sub denumirea Thursdayrated, în ediția de azi ne vom opri asupra australianului Ben Lee, un interesant muzician, cunoscut și premiat in țara lui de baștină, dar a cărui faimă nu prea trece peste ocean. Artist prolific, își începe cariera la vârsta de 13 ani, ca membru fondator al formației Noise Addict, în 1992, dar din anul 1995 își construiește o carieră pe cont propriu.

Fiind catalogat stilistic în curentul indie-pop, are la activ 4 EP-uri și 9 LP-uri, materialele discografice incluzând piese care se desfășoară pe o largă plajă în ceea ce privește abordarea muzicală și tematica textelor.

Piesa pe care am ales-o e una reprezentativă pentru Ben Lee, fiind al doilea single extras de pe albumul “Awake Is the New Sleep”, apărut in 2005. În opinia mea cântecul e catchy și are o melodie foarte dansabilă (sigur, la petrecerile care nu presupun exclusiv muzică de bătut covoare), de fiecare dată când am pus-o la vreun chef a avut succes instant, de la primele acorduri.  Ador partea în care, cu vădită autoironie, nu ezită să critice puțin posturile de radio comerciale (versurile de pe YouTube sunt greșite): “They play Good Charlotte on the radio/And that’s the way I like it/They play Sleepy Jackson on the radio/And that’s the way I like it/I hear Beyonce on the radio/And that’s the way I like it/They don’t play me on the radio/But that’s the way I like it”.

Sper să vă cadă bine piesa. Dați mai departe. Un weekend splendid!

Aaaa, cică la un moment dat individul o curta pe Claire Danes, dar s-a însurat cu alta…

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress