Parcul Feroviarilor: unde e contractul de asociere?

Update: CFR a făcut recurs la sentință, după cum arată și Gazeta de Cluj. Eu am mai verificat două-trei săptămâni după aflarea veștii, dar nu găsisem cererea de recurs.

Mai jos este mesajul pe care l-am trimis astăzi colegilor din media locală și decizia instanței ale cărei argumente merită urmărite. Hehe, visez la sute de hipsteri slickeriști care între beri și party-uri fac cereri pe baza Legii 544 și acționează în instanță instituțiile publice pentru refuzul de a da curs cererilor cetățenești. DIY:

Dragi colegi,

pe baza Legii 544 a liberului acces la informații de ordin public, am acționat în contencios administrativ Compania Națională de Căi Ferate CFR SA pentru refuzul de a-mi pune la dispoziție o copie după contractual de asociere încheiat cu CFR Ecomax cu privire la Parcul Feroviarilor.

Răspunsul instanței „Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul în contradictoriu cu pârâta. Obligă pârâta să pună la dispoziţia reclamantului o copie conformă cu originalul de pe contractul de asociere încheiat cu S.C.S. CF-CFR Ecomax S.A. cu privire la Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 19 noiembrie 2012”. Detalii aici.

Căile Ferate nu au comunicat eventualitatea unui recurs, însă nici nu au pus la dispoziție contractul de asociere.

Contractul este relevant pentru a urmări cu exactitate condițiile în care a fost cedat al doilea parc ca mărime din Cluj, cu acces general și gratuit, după Parcul Central.

În ataș, găsiți sentința publică a Tribunalului Cluj. Prin mesajul de față, în afară de contract, cer prin intermediul mass-media, dezbateri publice cu privire la Parcul Feroviarilor pentru a găsi cele mai bune soluții de amenajare a zonei.  Scopul analizelor și consultărilor publice este ca Parcul Feroviarilor să rămână un spațiu public de referință pentru mai multe categorii de public, utilizat în mod gratuit, și un bun comun care să nu fie transformat într-o bază sportivă privată pentru un număr limitat de sportivi.

Numai bine,

Adi Dohotaru

feroviarilor p 1

feroviarilor p 2

feroviarilor p 3

 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress