Kitchen Stories #1 @ Fabrica de Pensule

Mixer începe seria de evenimente Kitchen Stories – povești, idei și găteli în jurul bucătăriei din Fabrica de Pensule – barul de la etajul I, joi 24 ianuarie, ora 18:00

La primul eveniment invităm inițiativa ASATAsociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești. Ne propunem să combinăm în aceeași seară gătitul și povestitul și să creștem împreună povestea bucătăriei noastre prin ideile pe care le vom schimba în jurul cratiței. Kitchen Stories #1 va aduce pe masă produse direct de la producătorii parteneri ASAT, gătite de Rareș Crăiuț și o discuție deschisă la care vor participa producătorii ASAT Delia și Cosmin Suciu Moldovan Lia Daniela și reprezentanți ai Asociației CRIES (inițiatorul programului ASAT în România) – Sergiu Florean și Anca Gaidos.
Se vor găti la fața locului mâncăruri alese din produse locale și vom povesti despre parteneriatul ASAT, bazat pe solidaritate între micii producători și consumatori.

Dacă vreți să participați la evenimentul Kitchen Stories #1, puteți să vă înscrieți pe mail la info@fabricadepensule.ro până în ziua evenimentului – participarea este deschisă pentru cel mult 20 de persoane și solicităm o contribuție de 20 RON / persoană în care este inclusă găteala și povestea (tel.  0725 530 105).
Asigurăm meniu ovo-lacto vegetarian, proaspăt și delicios.

Ce este un parteneriat ASAT?

Un parteneriat local de solidaritate între mici producători și consumatori este un contract între un agricultor și oameni care beneficiază de recolta de pe o anumită suprafață cultivată. Inițiativele cele mai avansate se încadrează în ideea unei Agriculturi comunitare, adică un angajament din partea unui grup de cetățeni pentru a susține o mică fermă agricolă printr-o retribuire echitabilă și plătită în avans a muncii, cu condiția unei producții naturale.

ASAT – Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești activează în România din 2008, dezvoltând mai multe parteneriate de solidaritate în zona de vest a țării, cu o dinamică crescătoare în ultimii ani.

Într-un moment în care agricultura românească este profund marcată de presiunea creșterii productivității, asistăm la creșterea unei mișcări în România pentru protejarea agriculturii la scală mică, adică o agricultură extensivă, naturală și durabilă. Cu alte cuvinte, o agricultură făcută cu respect pentru natură și pentru oameni. Vorbim aici mai ales de micii fermieri, cei care fac agricultura de subzistență și semi-subzistență, care se lovesc de obstacole foarte mari în efortul lor de a-și asigura o viață decentă pentru ei și pentru familie din activități agricole desfășurate pe suprafețe mici.

Parteneriatele ASAT sunt parte din această mișcare, pentru o dezvoltare alternativă a sectorului agricol, una care să nu implice organisme modificate genetic și nici să nu presupună distrugerea fermelor mici și intensificarea agriculturii cu orice preț (de pildă, cu prețul distrugerii mediului și patrimoniului unic de biodiversitate care se află pe teritoriul țării noastre). (Mihaela Vețan, inițiatoarea parteneriatelor ASAT în România)

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress