„+”-urile zonei: activitatea locuitorilor
–
În continuarea episoadelor inițiate odată cu acest post, vă prezint rezultatele workshopului organizat de studenții arhitecți sub coordonarea lui Alex Axinte și Cristi Borcan (StudioBASAR), a Dianei Culescu(PRP Birou de Studii Contemporane-peisagist), a Laurei Panait (antropolog) şi a lui Tiberiu Ciolacu (Planwerk). Proiectul de mai jos se numește ‘De după blocuri’ și a fost gândit de echipa de studenți Paula Tripon, Florina Dascăl, Roxana Pop și Georgeta Macovei. Scuarul ales este în apropierea Cinema-ului Mărăşti:
–
După cortina de beton din cartierul Mărăști se ascund locurile oamenilor și oamenii care au uitat de mult că locurile sunt ale lor. Spațiul public e invadat de mașini, de gunoi dar mai ales de lipsă de inițiativă și de aparenta neputință a locuitorilor.
Parcul mobil aduce cu el provocarea de a folosi spațiul care ne aparține. Activitățile propuse invită locuitorul să își ocupe curtea blocului, să se joace, să se relaxeze, să se bucure dar mai ales să ia inițiativă pentru a revendica și îmbunătăți spațiul public și după plecarea platformei.
Parcul mobil este încărcat cu:–1.o bucătărie –> oamenii se vor întâlni la masă, vor fi îndemnați să se cunoască și să împartă2. o scară de trecere spre vechea platformă de beton care devine loc de joacă – invitația de a trece pragul și de a folosi spațiul4. diorama care invită la o reactivare a memoriei locului, a poveștilor și plăsmuirilor5. gradene folosite ca locuri de șezut pentru cinema în aer liber sau pur și simplu ca loc de spus povești… bănci, pături, plante, cretă colorată, sandvișuri, filme și muzică bună, oameni voioși––Odată cu luarea în folosință a scuarului de verdeață acesta va căpata o identitate, va primi un nume, va deveni reprezentativ pentru utilizatorii lui.
Faza II a intervenției: Parcul mobil vine şi se deschide pentru a oferi cadru pentru întâlnire şi joacă. (click pentru zoom in)
Sorry, comments are closed for this post.