Concert: Semnal M – 35 de ani @ Casa Cultură a Studenților

Cunoscută formaţie românească Semnal M va susţine la începutul lunii la Cluj un concert aniversar la 35 de ani de la înfiinţarea trupei.

Concertul va avea loc luni, 10 decembrie, de la ora 20:00, la Casa de Cultură a Studenţilor. Evenimentul este cu atât mai deosebit cu cât pe aceeaşi scenă vor fi invitaţi artiştii Mircea Baniciu, Ioan Gyuri Pascu, A.G. Weinberger şi Iulia Merca, fiica regretatului Iuliu Merca.

Membrii formaţiei, au declarat: “Am dorit mult să susţinem acest concert-turneu aniversar şi ne-am bucurat tare mult de faptul că Iulia, A.G., Gyuri şi Mircea au acceptat să urce împreună cu noi pe scenă pentru aniversarea a 35 de ani în oraşul nostru. Vă spunem drept ca spectacolul este pregătit cu foarte multă atenţie şi este plin de surprise şi interpretări noi. Timp de două ore o să facem în aşa fel încât să simtă fiecare spectator că este vorba de 35 de ani de Semnal M”

Pentru reprezentaţia de la Casa de Cultură a Studenţilor, accesul la concert se va face cu o oră înaintea spectacolului (19:00). Biletele vor costa 40 de lei şi vor putea fi achiziţionate din magazinele Diverta, de la Agenţia de Bilete a Casei de Cultură a Studenţilor, de la Agenţia de Bilete TNC sau, online, din reţeaua MyTycket.ro. Copiii sub 6 ani, care nu vor ocupa un loc, vor avea intrare liberă.

Semnal M, una dintre cele mai cunoscute trupe pop-rock româneşti

Înfiinţată în 1977, Semnal M este una dintre cele mai cunoscute şi mai longevive trupe pop-rock româneşti. La început, formaţia era compusă din Iuliu Merca, Ştefan Boldijar, Liviu Hrişcu, şi Tavi Popovici. Activează în această formulă până în 1978. În această perioadă apare single-ul cu piesele „Moara” şi „Durata” şi LP -ul „Trenul cursă de persoane Apahida – Cluj” cu înregistrări radio. Piesa „Moara” ajunge până pe locul 4 în topul BBC pentru Europa de Est, fapt menţionat şi de Radio Europa Liberă.
Odată cu venirea bateristului Francisc Salamon în 1980, grupul trece la un ton „mai rock”, câştigând premiul de compoziţie la festivalul „ClubA” din acelaşi an, cu piesă „Mai avem multe de făcut”.
Tot în 1980 se înregistrează la „Electrecord” albumul „Cântece Transilvane” pe care apar, printre altele, şi piesele „O roată de foc”, „Drumuri”, „Bal la Apahida” etc. Aceasta din urmă apare şi într-un top din Japonia şi este considerată prima piesă „etno” româneasca. Discul este considerat un real succes de casă, realizând un număr record de vânzări. În anii următori formaţia Semnal M lansează următoarele albume:
1981-Compilația Club A ( Mai avem multe de făcut)
1983-Planeta Visurilor Noastre (La mijloc de pădure)
1984-Compilația estival top ( La fereastra ta)
1994-Mari Succese (Raul, Tânăra dimineaţa, Spune-mi cine eşti, Desculţ în iarbă)
1996-Unplugged ( Vara amintirilor, Primăvara românească, Urare, M-a vrăjit o stea)
1999-Povesti la gura sobei (Impreună suntem iar, Nopţi de-argint, Hupupu)
2004-Ieri şi Azi (Dă-mi de ştire, Cu mine de-ai fi, Cu fiecare zi)

În prezent componenta formaţiei este :
1 Ştefan Boldijar (voce, chitară bas)
2 Florin Ştefan (chitară, voce)
3 Solomon Francisc (tobe)
4 Nicu Bârna (chitară, voce)
5 Cătălin Pop (chitară)

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress