12 ani de Carturesti alaturi de PASCAL BRUCKNER


Sarbatorim 12 ani de Carturesti alaturi de PASCAL BRUCKNER
libraria Carturesti Cluj
joi, 22 noiembrie 2012, ora 19:00

http://www.facebook.com/pages/Carturesti-Cluj/128021553908035?ref=hl

Pe 22 noiembrie aniversam 12 ani de la deschiderea primei librarii Carturesti. O facem asteptandu-ne clientii cu ceai si prajiturele din partea casei si oferindu-le o reducere de 10% la toate cartile din oferta. V-am pregatit si un eveniment special pentru aceasta ocazie: o intalnire cu scriitorul si eseistul Pascal Bruckner, urmata de o sesiune de autografe. Intalnirea moderata de Alexandra Ionel va avea loc la ora 19:00 si va fi tradusa in limba romana. Multumim Institutului francez din Cluj pentru ocazia de a gazdui acest eveniment!

Pascal Bruckner

Romancier, eseist si filosof francez, Pascal Bruckner s-a nascut la Paris in 1948.
A inceput sa se evidentieze la mijlocul anilor 70 in cercul « noilor filosofi », alaturi de Bernard-Henri Levy.

Este autorul romanelor Luni de fiere (1981) – adaptat pentru marele ecran de Roman Polanski, Hotii de frumusete (1997) – premiul Renaudot, Capcaunii anonimi (1998) si Iubirea fata de aproapele (2005). A scris de asemenea doua carti pentru tineret: Palatul chelfanelii si Pazea (1986) si Pazea, se-ntoarce Mos Craciun (2003).

Scriitor angajat, Pascal Bruckner tine sa prezinte in cartile sale realitati sociale, dar si sa se exprime ca jurnalist si persoana publica asupra politicii interne si internationale. Este autorul mai multor volume de eseuri, dintre care mentionam Tentatia inocentei (1995) – premiul Medicis pentru eseu, Mizeria prosperitatii (2002), Tirania Penitentei (2006) – premiul Montaigne si Casatoria din dragoste . Oare mai exista ? (2010). In ultima sa carte, Fanatismul apocalipsei (2011), a carei traducere in limba romana se va lansa pe 24 noiembrie anul acesta la Bucuresti, Pascal Bruckner critica ecologia radicala.

Din 1983 si 1988, a fost membru in consiliul de administratie al asociatiei umanitare Actiunea impotriva foametei. A fost semnatarului unui apel de sustinere a Initiativei de la Geneva, plan de pace care prevedea crearea unui stat palestinian langa Israel. Intre 1992 si 1999 a militat impotriva agresiunii sarbe din fosta Iugoslavie, initial in Croatia si ulterior in Bosnia si Kosovo. In 1999 sustine interventia militara NATO impotriva fortelor sarbe. In martie 2003, favorabil destituirii lui Saddam Hussein, sprijina interventia militara in Irak printr-un articol aparut in Le Monde si semnat de un grup de intelectuali care vor participa trei ani mai tarziu la crearea revistei de orientare pro-occidentala Le Meilleur des Mondes. Doi ani mai tarziu critica in Le Figaro lipsa de pregatire a armatei americane si torturile de la Abou Graib.

Din 1986 preda la mai multe universitati americane, in special la cea din New York. Din 1990 este conferentiar la Institutul de studii politice din Paris.
In afara activitatii literare, Pascal Bruckner este editor pentru Grasset si cronicar pentru Nouvel Observateur si Le Monde.

Cartile sale au fost publicate in limba romana la editura Trei.

12 ani de Carturesti

In 1605 Don Quijote pleca in cautarea aventurilor cavaleresti dintr-o biblioteca. Aproape patru secole mai tarziu, intr-o cladire bucuresteana de pe Strada Edgar Quinet,nr. 9, o librarie micuta pornea in propria ei aventura cavalereasca: aceea de salvare a lecturii ca mod de viata. Joi, pe 22 noiembrie, se implinesc doisprezece ani de atunci. Doisprezece ani de Carturesti.
Intr-un moment al bilanturilor, in care se aduna tot felul de cifre (cate librarii am deschis intre timp, cati clienti ne-au trecut pragul pana acum, cate mii de evenimente s-au petrecut intre peretii imbracati in carti ai Carturestilor), ne-am propus sa adunam cu totul altceva. In spiritul lui Don Quijote, ne-am propus o algebra naiva. Ale carei variabile depind de fiecare dintre voi, prietenii Carturesti, oamenii dispusi sa masoare toti acesti ani in carti citite, in cotoare cartonate peste care si-au trecut degetele in cautarea urmatoarei aventuri tiparite, in seri petrecute ascultand muzica in surdina si sorbind din ceai printre carti, in descoperiri de tot felul: de scriitori vechi si noi, de designeri, de gusturi, de ambiante. Ne-am dori ca de ziua noastra sa nu vorbim despre realizari si proiecte de viitor, ci despre o aventura in care nu am fost niciodata singuri. Carturesti apartine celor care si l-au imaginat. Alaturi de noi in acest exercitiu continuu de imaginatie sunt toti cei care au incredere in puterea cartilor de a schimba, discret, vieti; in puterea muzicii de a schimba mentalitati. Joi este, de fapt, ziua lor. Ii asteptam in librarie, sa le strangem mana si sa povestim despre ce mai citim, ce mai ascultam, ce mai pregatim.

Si, ca de obicei, sarbatorim momentul cu o reducere de 10% la orice carte cumparata in Librariile Carturesti in ziua de joi, 22 noiembrie 2012. Iar noaptea, intre 22:00 si 24:00h, librariile Verona, Mercy si Brasov ofera reduceri de 20% la toate cartile din oferta. In plus, avem ceai si biscuiti din partea casei, concursuri de algebra naiva in librarii si pe pagina de Facebook, iar pe fatada dinspre Bulevardul Magheru a librariei Carturesti Verona vom avea o proiectie-surpriza, care va lumina cladirea pana spre miezul noptii. In libraria online carturesti.ro incepem reducerile mai devreme: in perioada 12-25 noiembrie toate cartile aflate in stoc au reducere de 20%. Carte diem!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress