Lansare de carte: CINEMA 1 (Imaginea-miscare), de Gilles Deleuze

CINEMA 1 (Imaginea-miscare), de Gilles Deleuze

lansare de carte

libraria Carturesti Cluj

vineri, 16 noiembrie 2012, ora 18:00

Vinerea asta va invitam la o lansare de carte – eveniment. Este vorba de volumul CINEMA 1  (Imaginea-miscare) al lui Gilles Deleuze, tradus pentru prima data in limba romana. Evenimentul, care ii are ca invitati pe Emilie Deleuze, regizoare de film si fiica celebrului filosof francez, pe Virgil Pasca, directorul editurii Tact si pe traducatorii volumului, Stefana si Ioan Pop-Curseu, este rezultatul colaborarii dintre Institutul francez, editura Tact si Carturesti. El este inclus in Festivalul filmului francez, care are loc la Cluj in perioada 15-18 noiembrie si ale carui proiectii vi le recomandam(http://www.institutfrancais-roumanie.com/institutfrancais-roumanie.com/cms/articleview/id/2760/language/ro).

In urma unui ambitios proiect editorial al Editurii Tact din Cluj apare, pentru prima oara in traducere romana, una dintre operele teoretice fundamentale ale secolului trecut in privinta fenomenului cinema. Vorbim despre primul volum al seriei Cinema de Gilles Deleuze, Imaginea-miscare, tradus in limba romana de Stefana si Ioan Pop-Curseu. Dincolo de a fi o premiera editoriala de exceptie, acest volum reprezinta si debutul unei noi colectii a Editurii Tact, intitulata Cinemag si gandita drept un recipient pentru opere ce au marcat definitiv si durabil gandirea asupra celei de-a saptea arte. Motive multiple deci pentru a semnala corespunzator aparitia acestui volum.

Impreuna cu partenerii nostri, Institutul Francez si Libraria Carturesti Cluj, am decis sa includem lansarea acestui titlu in cadrul Festivalului Filmului Francez – cu siguranta nu am fi putut gasi un prilej mai potrivit pentru aceasta festivitate culturala.

Dorim sa va anuntam ca la evenimentul de lansare puteti achizitiona cartea lui Gilles Deleuze cu o reducere de 20%. Acelasi discount il vor primi la cumpararea ei, pe toata perioada Festivalului filmului francez, posesorii unui abonament pentru toate filmele – acestia vor gasi volumul la standul librariei Carturesti din holul cinematografului Victoria.

„<<Povestea>>, <<istoria>> pe care o analizeaza, pe care o realizeaza Deleuze, <<schema>> pe care o imprima puternica operatiune de lectura‑formalizare deleuziana in cartea Cinema, in special in Cinema 1, e, tocmai, aceasta: iesirea, prin film, din iluzia, din auto‑iluzionarea voluntarist‑utopica a modernitatii cu privire la posibilitatea actiunii eficace, transformatoare, a omului‑releu activ, agent al istoriei, asupra mediului pentru aproprierea acestuia ca Lume.” (Bogdan Ghiu)

Gilles Deleuze (1925-1995), celebru filosof francez, interesat deopotriva de filosofie, literatura, cinema si arte vizuale. Din opera sa, produsul unei gandiri intelectuale extrem de originale, au fost traduse in limba romana urmatoarele titluri:

  • Diferenta si repetitie (Minuit, 1969; Babel 1995)
  • Ce este filosofia? (impreuna cu Felix Guattari; Minuit, 1986; Idea Design & Print, 2002)
  • Nietzsche (Presses Universitaires de France, 1965; ALL, 2002)
  • Foucault (Minuit, 1986; Idea Design & Print, 2002)
  • Nietzsche si filosofia (Presses Universitaires de France, 1962; Ideea Europeana, 2005)
  • Tratative (Minuit, 1990; Idea Design & Print, 2005)
  • Kafka. Pentru o literatura minora (impreuna cu Felix Guattari; Minuit, 1975; Art, 2007)
  • Capitalism si schizofrenie. Anti-Oedip (I), (impreuna cu Felix Guattari; Minuit, 1972; Paralela 45, 2008)

http://www.facebook.com/pages/Carturesti-Cluj/128021553908035?ref=hl

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress