Nocturnii / Cancerilizare. Saşa Bandi şi Liviu Bulea

Nocturnii / Cancerilizare. Saşa Bandi şi Liviu Bulea la Galeria Casa Matei”

Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca organizează în perioada 6 – 16 noiembrie 2012, expoziţia dublă de grafică semnată de doi tineri artişti, masteranzi, anul II, ai UAD Cluj-Napoca, Saşa Bandi şi Liviu Bulea, purtând titlul Nocturnii, respectiv Cancerilizare. Vernisajul expoziţiei va avea loc la Galeria Casei Matei, marţi, 6 noiembrie 2012, ora 19.00.

Nici unul dintre tinerii graficieni nu se află la o primă experienţă expoziţională. Saşa Bandi a fost unul dintre marii câştigători ai ediţiei din acest an ai manifestării Expo Maraton organizată de UAD Cluj-Napoca, expoziţia sa din mai, de la Galeria Casa Matei câştigând sufragiile juriului şi pe ale publicului şi aducându-i un premiu sub forma unei călătorii la Kassel pentru a vedea Documenta şi posibilitatea organizării unei personale în Galeria Bazis, al cărei vernisaj a avut loc în urmă cu o lună. La rândul său, Liviu Bulea a mai expus în Galeria Casa Matei în anul 2008 prezentând publicului o serie de afişe realizate în timpul mobilităţii Erasmus la Academia de Artă din Katowice Polonia.

În expoziţia de mâine, Saşa Bandi va prezenta iubitorilor de artă o serie de lucrări grupare sub titlul „Nocturii”, tehnică mixtă, cu subiecte inspirate din viaţa de noapte a oraşului, din trăirile pe timp de noapte ale artistului însuşi sau ale prietenilor săi.

„Cancerilizare” este titlul expoziţiei imaginate de Liviu Bulea şi în care artistul foloseşte materiale găsite şi “reciclate”, conferindu-le un nou sens şi subliniand ideea de refolosire a materialelor. În acest fel graficianul susţine ideea de prevenire a poluării, un alt element important pe care Liviu Bulea îl utilizează în aceste lucrări. Un alt subiect abordat îl reprezintă factorii de stres şi obsesia oamenilor referitoare la timp, precum şi imposibilitatea de gestionare de către om a timpului, în ritmul dezvoltarii tehnologice, industriale etc.

Expoziţia va putea fi vizitată la Galeria Casa Matei până pe data de 16 noiembrie 2012.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress