ABATOR Industries, dublă premieră la Cluj


Proiectul ABATOR INDUSTRIES, un colectiv muzical independent, se prezintă pentru prima dată la Cluj, vineri și sâmbătă, în cadrul a două evenimente care vor surprinde ipostaze sonore diferite.

Vineri, 2 noiembrie, la ora 22, Abator Industries va acompania live proiecția filmului-cult Metropolis, la cinema Victoria. Acțiunea peliculei METROPOLIS are loc într-o societate a viitorului, anul 2026, așa cum era imaginată cu un secol în urmă. Clasele conducătoare locuiesc în clădiri și turnuri impozante, oprimându-i pe muncitorii de rând, nevoiți să își trăiască viața în umbră. În acest peisaj, doi tineri vor să depășească barierele sociale pentru a fi împreună. Filmul are o istorie bogată; în Germania, a fost cenzurat din cauza conținutului care contravenea ideilor regimului politic al vremii. De asemenea, în METROPOLIS s-au folosit efecte speciale inovatoare pentru vremea respectivă.
Până acum, cei de la Abator Industries ei au mai realizat coloane sonore live si pentru spectacolul de teatru „Fou Roux”, după viața lui Van Gogh, filmul mut Nosferatu (1922) și filmul mut „Independența României” (1912).

Sâmbătă, 3 noiembrie, la ora 22, Casa TIFF va fi scena pe care se va prezenta un alt proiect al ABATOR INDUSTRIES: concert LOUNGERIE II, o experiență la granița dintre jazz, punk, noire poetry, jam session, funk și post rock. În primul an de la lansare, trupa a reușit, în mod independent, să se facă auzită prin concerte live, în contexte cât mai diferite.
În perioada imediat următoare, se anunță o agenda încărcată la Casa TIFF:
Sâmbătă, ora 20 (chiar înainte de concertul Loungerie) – a doua ediție Movie & Dinner, evenimentul care îmbină experiențe culinare și culturale și oferă o trăire intensă, atingând simțuri la care o proiecție obișnuită nu ajunge. Proiecția filmului „Soul Kitchen” va fi acompaniată de un meniu special.
Pelicula spune povestea lui Zinos Kazantsakis, un grec adoptat de Hamburg care conduce o tavernă – un fost depozit amenajat cu suflet, în care se întretaie poveștile unui om fără adăpost, unui fals prieten care luptă să fure spațiul sau cea a unui bucătar nebun. Meniul care va acompania acest film – de data aceasta, un meniu real – va consta în preparate realizate de Rareș Crăiuț (Slow Food Cluj) și Levente Becsi (Bucătar-șef Casa TIFF): gazpacho, friptură de cerb cu risotto și prăjitură picantă cu zahăr brun.

Miercuri, prima ediție Live Wednesday va deschide seria concertelor de blues. Invitații din 7 noiembrie vor fi cei de la BigToneZ.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2023 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress