SKIRT BIKE CLUJ 2012

20 octombrie – promenada de toamnă a biciclistelor clujence

Sâmbătă 20 octombrie 2012 începe la ora 15:00 în Parcul Central prima promenadă a biciclistelor clujence în seria SKIRT BIKE CLUJ, organizată de Clubul de Cicloturism „Napoca” (CCN) şi Skirt Bike. Sunt invitate să vină pe două roţi, în ţinute cochete, toate fetele, domnişoarele şi doamnele pentru care bicicleta este un mijloc firesc de deplasare cotidiană în oraş şi care cred că merită arătat şi altora că este perfect compatibil cu eleganţa şi feminitatea.

Coloana de bicicliste îmbrăcate şic va urma în ritm lejer un traseu de circa o oră pe străzi din zona centrală a Clujului, iar la final participantele vor avea parte de mai multe surprize pregătite de organizatori şi sponsori şi vor putea discuta despre experienţa de a circula pe două roţi în Cluj, despre oportunităţi şi probleme, soluţii şi perspective, despre ce e de făcut ca să devină o normalitate imaginea unei bicicliste îmbrăcate elegant şi să existe respectul din partea altor participanţi la traficul rutier.

Prin aceasta acţiune, Clujul se alatură altor 8 oraşe din România care derulează manifestări Skirt Bike, un concept iniţiat acum trei ani la Bucureşti de entuziastele Oana Deliu şi Andreea Toader şi răspândit apoi la nivel naţional. Skirt Bike s-a dezvoltat plecând de la programul „VeloBello” www.velobello.ro al Asociaţiei „Bate Şaua” Bucureşti, generat în campania „Veloruţia” www.velorutia.ro sub egida Federaţiei Bicicliştilor din România (FBR), cu rădăcini în demersul „Elegant pe Bicicletă” din 2008 al Clubului de Cicloturism „Napoca” (CCN), toate bazate pe deschizătorul de drum proiect „Cycle Chic” lansat iniţial la Copenhaga şi răspândit între timp pe plan mondial, ca demers de combatere a prejudecăţilor privind compatibilitatea utilizării bicicletei ca mijloc cotidian de deplasare urbană în scop utilitar cu eleganţa vestimentară.

Itinerarul marşului pe două roţi din 20 octombrie este: Parcul Central „Simion Bărnuţiu” (din faţa Casinoului) – str.George Coşbuc – str. Cardinal Iuliu Hossu – str. Emil Isac – str.Memorandumului – str. Petru Maior – p-ţa Lucian Blaga – str. Napoca – p-ţa Unirii – bd.Eroilor – p-ţa Ştefan cel Mare – p-ţa T.Cipariu – p-ţa Ştefan cel Mare – p-ţa Avram Iancu – str.Cuza Vodă – p-ţa Mihai Viteazu – str.Regele Ferdinand – p-ţa Unirii – str.Memorandumului – Calea Moţilor – str.George Coşbuc – str. Uzinei Electrice – pista de biciclete de pe malul Someşului – pasarela – bd. 1 Decembrie 1918 – podul Garibaldi – Parcul Central „Simion Bărnuţiu” .

„Aşteptăm la această promenadă biciclistică doamnele şi domnişoarele să pedaleze sub soarele toamnei clujene în ţinute feminine, naturale, să promoveze un stil de viaţă activ şi sănătos pentru ele, pentru mediu şi pentru comunitate, să-şi plimbe copiii şi să se simtă minunat alături de prietenele lor! Fie că vor veni în fustă sau rochie, fie că vor alege tocuri sau balerini, pălării sau eşarfe, flori şi entuziasm, clujencele vor încerca să demonstreze că pedalatul înfrumuseţează. Feminitatea există şi pe două roţi!” a declarat Ioana Potra, coordonatorul programului „Skirt Bike Cluj”.

Simona Pop, preşedintele Clubului de Cicloturism „Napoca” (CCN) a adăugat: „Noi, fetele şi femeile bicicliste din Cluj, ne dorim ca, dincolo de un eveniment plăcut de socializare şi cu conotaţii mondene, de lifestyle, să fim şi ambasadoare ale mersului pe bicicletă în faţa autorităţilor locale, mass-mediei şi publicului, să atragem atenţia asupra situaţiei actuale a pistelor de biciclete, a rastelurilor publice, a întregii infrastucturi biciclistice existente, promise sau necesare în Cluj-Napoca, în contextul mai larg al unei mobilităţi urbane durabile care deocamdată lipseşte oraşului nostru”.

Următoarea ediţie de Skirt Bike va avea loc în primăvara anului 2013 şi va fi coordonată cu acţiunile similare din alte oraşe, ce urmează a fi centralizate informaţional pe site-ul www.skirtbike.ro. Skirt Bike Cluj are caracter complementar celorlalte acţiuni de promovare a utilizării bicicletei în Cluj, cum sunt acţiunile de lobby, proiecţiile publice foto-video şi marşurile lunare ale bicicliştilor clujeni, ce pot fi urmărite pe www.ccn.ro şi www.reactieinlant.ro.

Directorul executiv CCN Radu Mititean a subliniat că, desigur, băieţii şi domnii sunt şi ei bineveniţi să pedaleze, eleganţi pe bicicletă, în urma biciclistelor, în cadrul Skirt Bike Cluj, să admire, fotografieze şi felicite cele mai şic participante şi să ofere la final flori partenerelor lor care au contribuit astfel la reducerea percepţiei publice greşite că bicicleta ar fi legată în mod necesar de ideea de sport sau de efort, de un anumit tip de echipament, şi deci mai puţin conciliabilă cu eleganţa vestimentară.

„Este firesc faptul că CCN e implicat în Skirt Bike” a explicat vicepreşedintele CCN Oana Toşa, „pentru că, dincolo de împlinirea a două decenii de acţiuni pro-biciclistice de toate tipurile, ce nu puteau omite şi această temă specifică, e de remarcat că de 15 ani funcţia de preşedinte al asociaţiei noastre este ocupată de persoane de gen feminin, iar de 9 ani încoace majoritatea în Comitetul Director este deţinută de fete! Şi asta în condiţiile în care se fac alegeri la fiecare doi ani, prin vot secret, iar majoritatea membrilor clubului sunt de genul masculin, dar se pare că recunosc în mod constant calităţile de lider ale colegelor de club”.

Voichita Bodea, o alta membră a Comitetului Director al Clubului de Cicloturism „Napoca”, a amintit că CCN, ca organizaţie cu cea mai mare vechime în România în domeniul promovării biciclismului utilitar şi recreativ, a constatat şi documentat în studiile efectuate faptul că, dincolo de infrastructuri lipsă sau proaste, există şi probleme specifice imateriale, inclusiv mentalităţi şi prejudecăţi ce duc la o imagine publică nefavorabilă a bicicliştilor în general şi a biciclistelor în mod special. Această realitate, pe care CCN o combate, a generat un anumit deficit şi o anumită reţinere pentru femei în a utiliza bicicleta, dar situaţia este în curs de ameliorare, cu contribuţia activă a campaniei „Skirt Bike”.

Prezenta ediţie a Skirt Bike Cluj este organizată de Clubul de Cicloturism „Napoca” (CCN) www.ccn.ro în parteneriat cu Skirt Bike Bucureşti www.skirtbike.ro, cu sprijin din partea reactieinlant.ro şi sponsorizare din partea magazinelor de biciclete BIKE SPORT www.bikesportcluj.ro şi MUSHROOM BIKE SHOP www.mushroombikeshop.ro şi a ELENA COVACI – Fashion Designer şi Broderii Drăgutze.

Ioana Potra – coordonator program Skirt Bike Cluj     skirtbikecluj@yahoo.ro    0753-253331

Radu Mititean – director executiv CCN   office@ccn.ro   0744-576836

http://www.facebook.com/pages/Skirt-Bike-Cluj/420153438044994

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress