Lansare de carte: IN ZBOR BARBA NU CRESTE, de Horia Rizea


HORIA RIZEA – În zbor barba nu creşte
lansare de carte librăria Cărtureşti Cluj
vineri, 5 octombrie 2012, ora 18:00

„Asociaţia Învingem Autismul, Editura Frontiera şi Asociaţia Autism Transilvania vă invită la librăria Cărtureşti, str. Al.Vaida-Voievod nr. 53–55, parter Iulius Mall, unde va avea loc lansarea cărţii În zbor barba nu creşte, prima carte din România scrisă de fratele unei fetiţe cu autism.
În zbor barba nu creşte este o carte emoţionantă care prezintă situaţii reale din viaţa copiilor cu autism şi ilustrează cu umor modul în care trebuie susţinută interacţiunea cu aceştia. Lansarea va fi însoţită de o expoziţie de fotografie-eseu despre autorul cărţii, Horia Rizea, realizată de către Andrei Pungovschi, expoziţie care va fi expusă la Iulius Mall.

Prima lansare de carte din această toamnă e una specială – autorul volumului are doar 13 ani, tema abordată e una „delicată”. O carte pare-se aşteptată la Cluj, după întrebările care ne-au fost adresate în urma lansării ei la Bucureşti. Ne bucurăm aşadar să o aducem în faţa dumneavoastră. Susţinem prin aceasta demersul organizatorilor şi a tuturor celorlalte foruri din România implicate în efortul de a da cele mai bune şanse copiilor cu autism.
Vă aşteptăm în ceainăria noastră vineri, 5 octombrie 2012, la ora 18:00.
Preluăm mai jos comunicatul organizatorilor:
„Asociaţia Învingem Autismul, Editura Frontiera şi Asociaţia Autism Transilvania vă invită la librăria Cărtureşti, str. Al.Vaida-Voievod nr. 53–55, parter Iulius Mall, unde va avea loc lansarea cărţii În zbor barba nu creşte, prima carte din România scrisă de fratele unei fetiţe cu autism.
În zbor barba nu creşte este o carte emoţionantă care prezintă situaţii reale din viaţa copiilor cu autism şi ilustrează cu umor modul în care trebuie susţinută interacţiunea cu aceştia. Lansarea va fi însoţită de o expoziţie de fotografie-eseu despre autorul cărţii, Horia Rizea, realizată de către Andrei Pungovschi, expoziţie care va fi expusă la Iulius Mall. Evenimentul de lansare va avea loc în prezenţa organizatorilor şi pasaje din carte vor fi citite de fraţi de copii cu autism din Cluj-Napoca.
Scrisă sub forma unui jurnal, cartea este o excelentă ilustrare într-o notă veselă şi optimistă a unor întâmplări din viaţa lui Horia Rizea, un băiat de 13 ani, alături de Kiti, sora sa cu autism. Vârsta autorului conferă textului o prospeţime aparte şi transformă lectura într-o călătorie plăcută către o lume percepută îndeobşte în tuşe dramatice. Cartea este ilustrată cu desene pe tema „Eu şi fratele meu”, realizate de copiii din câteva grădiniţe din Bucureşti.
În dimineaţa zilei de vineri, 5 octombrie, fraţi de copii cu autism din Cluj-Napoca vor susţine şi sesiuni de lectură din cartea lui Horia în Liceul Teoretic „Eugen Pora” şi Liceul de Muzica „Sigismund Toduta”, iar cadrele didactice vor stimula elevii să împărtăşească din propriile lor întâmplări ale relaţiei cu fraţii şi surorile lor sau cu prieteni care le sunt ca nişte fraţi.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress