Activismul poate îmbrăca multe forme, arta fiind una dintre ele. Puţini sunt cei care o pot practica, dar forţa mobilizatoare a artei cu mesaj social ne depăşeşte aştepările în cele mai multe cazuri. Artistul faţă în faţă cu activistul într-o secţiune colorată şi imprevizibilă.
Atelier – Mindbomb: Te-ai gândit astăzi? joi 16 august, ora 15:00, Veranda Casei Parohiale,
Invitaţi: Lala Panait – ColectivA, Dan Mercea – Universitatea din Haga
Ce te scoate din sărite când ieși din casă? Ai o idee pentru următorul afiș MindBomb? Vino relaxat, echipat cu umor și ironie și află cum poți să faci un afiș social, de la idee pînă la hârtie.
Atelier – Dan Perjovschi. Postmodern, ex-comunist , sâmbătă 18 august, ora 10:00, Cortul Cultural
Invitat: Dan Perjovschi – artist vizual
Desenele lui Perjovschi comenteaza probleme actuale la nivel politic, social si cultural, jucând în acelaşi timp un rol activ în dezvoltarea societăţii civile din România şi stimulând schimburi de experienţă între artişti contemporani români şi internaţionali.
Expoziţie – Arta protestatară
Deschisă pe întreaga perioadă a forumului, expoziţia lui Laurenţiu Ridichie, artist din Cluj, prezintă lucrări de artă protestatară, unele dintre acestea folosite în stradă la protestele din Cluj.
Mai multe pe site-ul Fân Fest 2012.
Începând cu 2010, festivalul se desfășoară în sat, spre deosebire de edițiile anterioare ce au avut loc pe un platou cu priveliște panoramică asupra zonei. Astfel, curți, ferme și străzi se transformă la mijlocul lui august într-o mare scenă, un spațiu dedicat activităților culturale și întrunirilor dintre comunitatea locală și invitații săi. Tururile ghidate pe potecile și străduțele răzlețe ale Roșiei Montane au devenit una dintre cele mai apreciate activități din festival. Programul FânFest s-a îmbogățit în fiecare an și în 2012, vă așteptăm cu filme documentare – pe teme sociale, de mediu, drepturile omului, activism – dezbateri şi workshop-uri de arhitectură, arheologie, implicare socială, activism sau valorificarea patrimoniului cultural şi natural ca factor de dezvoltare durabilă a unei comunităţi. Spectacolele muzicale au fost dublate de reprezentaţii de teatru independent, lecturi publice şi lansări de carte.