Let there be Lights Out!

Click pe inimioară dacă îi iubiţi deja pe Lights Out! Dacă încă nu ştiţi de ei, citiţi acest text şi decideţi după.

Scriind despre ei sau share-uind link-uri, Lights Out! au avut parte zilele acestea de mediatizare din partea unor nume şi canale media importante, precum : Dilema Veche, Radio Guerrilla, Decât o Revistă şi alte site-uri de profil sau bloguri personale. Ştiţi, în mare, elemente din biografia lor ca trupă: de la înfiinţare, la EP-ul de debut, lansarea de videoclip sau la faptul că au fost selectaţi pentru finala unui important concurs care le oferă şansa de a merge la Hollywood şi a înregistra alături de producători “grei” ai industriei muzicale.

De aceea, nu o să insist asupra acestora ci vă voi spune ceva ce nu ştiţi şi anume sentimentele mele pentru această trupă şi muzica pe care o fac. Relaţia mea cu Lights Out! a evoluat după un algoritm pe care îl voi prezenta în următoarele rânduri, şi cei care nutresc sentimente asemănătoare cu ale mele pot confirma dacă au ajuns fani după acest algoritm sau traseul lor a fost altul. De asemenea, fanii “în devenire” vor putea identifica etapa în care se află momentan.

Aşadar, primul pas a fost uimirea. Când îi asculţi pentru prima dată nu ai cum să rămâi indiferent, te surprind în mod plăcut sound-ul original şi simţi că talentul e acolo . Da, se simt influenţele altor trupe sau artişti, nu de puţine ori vocea  şi stilul lui Teo fiind comparate cu ale lui Florence, Lykke Li sau Regina Spektor, felul în care sună piesele cu Warpaint, The XX sau chiar Radiohead, dar aceste asemănări (reale sau imaginate de noi, ascultatorii) se opresc la un moment dat şi rămâne stilul Lights Out! pur, care probabil în viitor va influenţa alte trupe.

După uimirea iniţială, urmează a doua etapă şi anume aprofundarea. Ai fost la un concert sau ai ascultat o mostră şi acum vrei mai mult. Asculţi EP-ul lor cap-coadă, îl mai asculţi o dată şi tot aşa până când începi să regreţi că distanţa cap-coadă nu e mai mare. Fredonezi deja piesele şi începi să analizezi versurile. Această etapă se încheie când îţi dai seama ca te-ai ataşat de muzica lor şi că n-a fost o scurtă obsesie. E clar: îi iubeşti!

Astfel, treci pe următoarea treaptă căreia o să îi spun love, love, love. Pentru că nu există iubire fără cunoaştere, pe măsură ce ajungi să cunoşti şi să înţelegi sau să crezi că ai înţeles muzica pe care o fac, o apreciezi ca fiind valoroasă şi ajung să îţi fie foarte dragi membrii trupei pentru ceea ce îţi oferă. Gândindu-te la situaţia ipotetică că s-ar putea să o pierzi, te întristezi, alungi repede acest gând dând un nou play şi alunecând în reverie printre riff-urile psihedelice de chitară.

Ultimul stadiu, cel de fan Lights Out! se caracterizeată prin încredere şi susţinere. Acum ştii că au potenţial, ştii de ce sunt în stare şi crezi cu tărie că merită să fie auziţi şi sprijiniţi de cât mai multă lume pentru a putea creşte, progresa şi furniza noi piese de care să te îndrăgosteşti.

Ei bine, aveţi la dispoziţie o săptămână să ajungeţi în acest stadiu şi să îi susţineţi pe tinerii Lights Out! printr-un vot care le va oferi şansa de a merge în L.A. Dacă vă aflaţi undeva aproape sau în stadii incipiente după o săptămână, fentaţi puţin algoritmul şi săriţi direct la ultimul nivel, o faceţi până la urmă pentru a susţine muzica românească şi tinerele talente, în general.

Ca să nu închei în nota aceasta persuasivă, voi reveni la titlu şi la încercarea de a explica geneza muzicii trupei. Nu ştiu exact dacă a existat cineva sau ceva care a zis “Să fie Lights Out!” şi s-a făcut minunea, sau există o anumită “particulă a lui Dumnezeu” care ţine laolaltă şi atât de bine închegate sunetele ei, însă cu siguranţă chimia dintre membrii trupei a contribuit semnificativ la rezultatul acesta de care eu sunt aşa mândră. Acestea fiind spuse, let there (in L.A. and in your hearts) be Lights Out!

P.S.: Link-ul pentru vot, aici.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress