PIETÓN @ Cărtureşti Cluj

Roxana Pop – fotografie de stradă
28 iunie – 31 august 2012
librăria Cărtureşti Cluj
vernisaj: joi, 28 iunie 2012, ora 19:00

PIETÓN, pietoni, s. m. Persoană  care umblă  pe jos pe o arteră  (cu trotuare) străbătută  de vehicule. (DEX)

„Sunt un pieton ca mulţi alţii. Îmi place să  bat oraşul în lung şi-n lat, cu aparatul de fotografiat la mine. Mă  las furată  de peisaj, uneori ajung să fotografiez până şi pavajul. Cel mai mult îmi place însă să observ lumea care trece, stă sau se joacă pe stradă. Strada – locul în care poţi să iei cel mai bine pulsul unui oraş, al unei comunităţi.

Cred că fotografia de stradă e una dintre cele mai sincere fotografii. Te obliga să observi participativ. Nu e de ajuns să stai la pândă, aşteptând ca fotografia să vină la tine – eşti cel care merge înspre ea.

Pentru mine, în fotografia asta cel mai important e omul, pietonul, cel care locuieşte şi însufleţeşte stradă.  O fotografie de stradă bună aş zice că reuşeşte să te facă şi pe tine, ca privitor, să devii (un) pieton.  Cum spunea Bruce Gilden, „dacă poţi mirosi strada doar uitându-te la o fotografie, atunci aceea este o fotografie de stradă.”

PIETÓN se apropie de direcţia pe care vreau să o abordez în întregul meu demers fotografic. E o relfexie a proximităţii spaţiale. Expoziţia cuprinde fotografii făcute în călătoriile mele din ultimii doi ani (Belgia, Olanda, Spania). În timpul lor am avut ocazia de a explora o altfel de stradă: poate mai occidentală, cu siguranţa mai diversă. Oamenii sunt tot oameni, dar mediul este altul şi el se reflecta pe fetele, în posturile oamenilor. Simt că în fotografiile astea unde e mai important decât când. ” (Roxana Pop)

10 răspuns la PIETÓN @ Cărtureşti Cluj

  1. Ai pus o fotografie faină pe afiş şi un text normal şi sincer, deci ne vedem joi. Gilden e un ticălos.

  2. Gilden ticălos? De ce? …oricum mi se pare că descrierea făcută de el este destul de aproape de adevăr, foarte senzorială. Pe joi!

  3. Ha ha, posibil sa se intample asta (vezi prima baba)… Cred ca intra cu cizmele in sufletul trecatorului… io l-as plezni!

    In comparatie cu asta, Andrei Niculescu e mic copil.

  4. Feddback cu copy/paste de pe bicicletagalbenă.ro:

    Drăguţ. Cam cuminţi, cam timide. Unele nu tocmai grozave tehnic. Vreo trei bunicele, inclusiv cea de pe afiş. Grafice, incadrate atent, poate prea atent. Probabil i se potriveşte asta, are sens să insiste. Cel mai nimerit e să faci fotografie de stradă într-un oraş în care trăieşti şi căruia îi cunoşti ungherele ascunse turistului ocazional.

  5. Şi vezi dacă vrei şi ultimele două articole de pe blog. Nu sunt feedback direct, însă au oarecum legătură şi cu expoziţia ta chiar dacă nu am scris opinii explicite în sensul ăsta. Ai un exempul negativ, venit de la cineva care se recomandă drept cunoscător…

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress