Electronic Beats Festival @ Praga

Sâmbăta asta, la Praga e dezmăţ. Pornit cu Prodigy în 2006, festivalul Electronic Beats a ajuns la a şaptea ediţie şi ca de fiecare dată, line-up-ul nu dezamăgeşte. Anul acesta organizatorii au citit lista trimisă către Moş Crăciun de toţi copii care au o pasiune pentru muzică electronică şi au adunat nume delicioase: The Whitest Boy Alive, Wood Kid, Grimes şi Mike Skinner vor fi prezenţi în Teatrul Archa.


Nu are sens să vă mai explic de ce abia aştept să fie sâmbătă, însă am s-o fac. The Whitest Boy Alive e acea voce unsă cu miere din Kings of Convenience care a colaborat şi cu Röyksop, însă care din 2003 s-a reorientat spre electro şi alături de Marcin Öz formează una din cele mai respectate trupe de indie/pop rock de acum.

Mike Skinner, “doar” frontmanul de la The Streets ne va binecuvânta cu un DJ set în această sâmbătă:

Producătorul francez Wood Kid care pe lângă colaborările sale video cu artişti ca Moby sau Lana del Rey a lansat un videoclip incredibil pentru piesa Iron, va veni la Praga în cadrul unui turneu de promovare a albumului Golden Age care pare a fi prima filă dintr-un nou capitol nescris în muzică electronică internaţională.

Iar pentru că cei din urmă sunt cei care rămân în mintea cititorului cel mai bine, ţin aici să v-o prezint pe Grimes: o frumoasă tânără din Canada care a devenit rapid cunoscută datorită faptului că şi-a oferit albumele gratis pe net. Claire Boucher este o voce feminină şi delicate aplicată pe o linie melodică electro cu iz de pop şi cu o prezenţă scenică hipnotizantă. Alumul Visions (cel de-al doilea după Darkroom) este rezultatul clar al tutoror influenţelor artistei printre care se numără nume ca Mariah Carey sau Enya.

text: Alexandra Tîmpău

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress