SVΛR Bookazine

slicker: Ce înseamnă SVAR? E o coincidenţă că numele site-ului vostru îmi aduce aminte de Sigur Rós?

Alexandra Tîmpău: Numele a venit după 3 săptămâni de căutări asidue, iar cel ales, SVAR e numele uneia din cele şapte lumi superioare în tradiţia hindusă (Saneesh, complicele meu, e indian). Deasemenea în suedeză înseamnă „răspuns” iar în cehă e ” a suda” ( metale). În islandeză tot „răspuns” e, deci probabil de acolo îţi amintim de ei.

s: Cine sunteţi şi ce background aveţi?

A.T.: Eu am studiat arhitectura însă m-am amorezat de fotografie (ca restul planetei) iar Saneesh lucrează în IT, însă în timpul liber e fotograf profesionist.

s: Cum v-a venit ideea să înfiinţaţi acest site / blog, în ce fel e el diferit de alte site-uri similare şi ce vreţi să promovaţi cu el?

A.T.: Ideea a fost iniţiată de Saneesh, care, plictisit la lucru s-a decis că vrea să facă ceva care să-i aducă mai multă satisfacţie. Ca urmare, m-a chemat la un ceai de ghimbir şi mi-a propus să facem o revistă de foto. Decizia nu a fost grea şi după o lună de furtuni-de-creier s-a născut SVAR. E diferită prin faptul că artiştii prezentaţi sunt în marea lor majoritate necunoscuţi (îi căutăm pe flickr şi pe alte platforme similare) iar întrebările adresate lor sunt complet irelevante pieselor prezentate, însă sunt menite ca cititorul să poată descoperi măcar o mică parte din viaţa intimă a artistului.

s: Dacă sunt un artist talentat şi vreau să apar pe SVAR, ce şanse am, cum trebuie să procedez?

A.T.: Nu trebuie să te consideri ‘artist talentat’ ca să apari pe SVAR. Dacă ai o pasiune pentru artele vizuale şi consideri că eşti comparabil cu ce avem deja pe site, trebuie să ne scrii şi să ne trimiţi un link, două cu munca ta. Atât! De acolo ne ocupăm noi.

s: Care sunt criteriile de selecţie ale celor care apar pe site? Şi cât de departe ajungeţi în www?

A.T.: Criterii de selecţie: dacă ne place amândurora, trece. Nu ne considerăm experţi, ci doar vrem să arătăm lumii ce artişti ne plac şi să ne lăudăm cu ei. Cât despre aria noastră de acţiune, pot să spun că e cât internetul de mare. Am avut artişti din Indonezia, Australia, Marea Britanie, SUA, Germania… etc. şi evident, România.

s: Care e postul tău preferat de până acum ?

A.T.: Postul preferat e cel despre David Richardson, şi asta pentru că îmi place munca lui de vreo 3 ani încoace iar atunci când a acceptat să apară în SVAR am simţit-o ca un fel de victorie personală.

Următorul favorit e cel cu Alina Bradu şi asta pentru că mi-a luat o oră să scriu trei rânduri despre lucrările ei. Cu cât le acorzi mai mult timp, cu atât devin mai puternice.

s: Crezi în supereroi ? Ce artist supererou ai vrea să vă scrie că ar vrea să apară pe SVAR?

A.T.: Evident cred în supereroi, doar am crescut cu Cartoon Network! Aş vrea să ne scrie Damien Hirst şi să-l refuz.

desen: Alina Bradu

4 răspuns la SVΛR Bookazine

 1. E mai fain decat majoritatea revistelor foto obosite de la noi. Totusi cam multa hipstereala, iar categoriile sunt tot alea ep care le vezi pe blogul oricarui incepator intr-ale fotografiei. Categoriile sunt la fel de irelevante ca si genurile muzicale, va sugerez sa bagati totul la gramada. Poate am sa va scriu cand am sa pun cap la cap seria de la jonglat.

  Si noi aveam un grup pe flickr pe care-l editam, cu contributii + invitatii, insa promovam imagini si mai putin oameni. Probabil va fi doar cu invitatii cand trecem de 1000 de item-uri, pentru ca asa putem baga mai mult material de calitate.

 2. @ggl: Hipstereala in ce sens? Dintre siteurile despre care precizezi a promova imagini face parte si Badorgood? Nu inteleg daca la sfarsitul comentariului tau e vorba despre Svar sau despre proiectul tau de pe Flickr?

 3. Hipstereala in sensul de hipstereala; ex amanda jasnowski, hg alex, mohd azlan. Adica fotografii cu picioare + unghii facute cu oja, cani de cafea aburinde, experimente lomo de gradinita, polaroide cu fete frumoase intinse pe iarba, etc.

  Nu, nu badorgood, aia nu-i revista ci comunitate online, cica. Ma refer la alea tiparite cu reclame la greu, la chestii ce se vor exclusiviste gen punctum (dead), la reviste digitale gen photo travel (dead). Singura revista de calitate pana acum e Love Issue.

  La sfarsit e vorba de grupul nostru de pe flickr, pentru ca ala e subiectul propozitiei cu care incepe paragraful (destul de logic, nu?). Nu-i niciun proiect. Azi orice mizerie se numeste „proiect” sau „instalatie”. Bagi spumant intr-o fantana arteziana? Proiect! Infigi trei cutii de Fanta intr-un gard? Instalatie! E un grup pe flickr pe care invitam fotografii. That’s it. Boring, I know.

 4. Heh, dap….de-acord, multe-s hipstereli, n-am ce-i face.
  Love Issue este intr-adevar singura care merita.
  acolo cu proiectu si instalatia ai dreptate. orice e proiect si instalatie insa unele merita vazute, altele nu si le filtram.

  Mersi de feed-back si asteptam mailu` cu jonglatul. Spor la treaba!

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress