Dragoș Bădiță – My body is always here


Dragoș Bădiță
My body is always here

Avem plăcerea de a vă invita vineri, 27 aprilie, ora 18, la deschiderea noului spațiu de artă contemporană Lateral, prin vernisajul expoziției artistului Dragos Badita: “My body is always here”.

Lateral Art Space
Fabrica de Pensule, Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca, Romania

FB


Dragoș Bădiță a absolvit Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, iar aceasta este a treia sa expoziție personală, după “Breath” și “Cover your ears and you will hear fire”, ambele la Galeria Ivan din București. “My body is always here” trasează câteva direcții de înțelegere a misterului propriului corp; în viața de zi cu zi, acesta este rareori perceput ca un obiect material printre altele obiecte din lume; mai degrabă, el ne insoțește ca o prezență nevăzută, care definește discret limitele a ceea ce putem face. Îl remarcăm ca atare doar în anumite momente, când pierdem “de la sine înteles”-ul său: când ne este rușine sau simțim durere. Expoziția lasă deschise o serie de întrebări, precum cea legată de reificare (în ce masură e posibil să privim în mod obiectiv propriul corp?); de relația dintre corp și modul în care realitatea este percepută (coerența experienței noastre este dată de raportul care se stabilește între corp, care este mereu prezent, și lumea din jur, care este mereu în schimbare?); și de posibilitatea depășirii corpului, precum visa Platon în viziunea sa a corpului-închisoare (experiențele mistice sunt doar un tip de stări alecorpului, asociate, poate, cu lipsa de oxigen și cu activarea unor anumite regiuni ale creierului?).

Lateral este o platformă independentă dedicată artei contemporane, inițiată de artiștii Andreea Ciobica, Dragos Badita, Cristina Curcan si Lucian Indrei.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress