FânFest 2012

FânFest 2012 – Ţinem munţii în loc. Roşia Montană rezistă prin cultură!

Echipa Campaniei Salvaţi Roşia Montană are deosebita plăcere de a anunţa cea de-a VII-a ediţie a festivalului FânFest, în perioada 15-19 august 2012.

FânFest, a cărui primă ediţie s-a desfăşurat în august 2004, a adus laolaltă, de-a lungul anilor, mii de vizitatori şi activişti din întreaga ţară, dar şi din străinătate, la Roşia Montană. Întrunire a eforturilor de promovare a patrimoniului cultural şi a spiritului militant în campaniile civice din România, FânFest este unul din modurile în care arătăm că în Roşia Montană se poate trăi din agricultură, turism şi alte activităţi ce nu distrug natura şi cultura.

FânFest se bucură să experimenteze, să celebreze şi să provoace spiritul critic, iar activităţile din acest an sunt deopotrivă o invitaţie de a cunoaşte Roşia Montană. Fie că alegi manifestări cu mesaj social sau pur şi simplu îţi petreci timpul ascultând poveştile comunităţii, străbătând cărările sau admirând priveliştea, FânFest te invită la celebrarea spiritului civic. Răspunsurile nu se arată întotdeauna cu uşurinţă, dar forţa glasurilor noastre sunt cele ce au păstrat vie Roşia Montană în ultimul deceniu. Cum iţi imaginezi acest loc peste 10 ani? Dar peste 50? Care sunt valorile unei comunităţi care contează cu adevărat? Ce vreau şi pot eu ca cetăţean să fac pentru Roşia Montană sau alte iniţiative civice?

Comunitatea localnicilor ce se opun proiectului minier te aşteaptă să-ţi împărtăşească povestea, valorile în care cred şi convingerea că prin cultură şi spirit militant Roşia Montană are un viitor. „Veniţi cu toţii, să strigăm tare: Roşia Montană nu e de vânzare!” este chemarea preşedintelui Alburnus Maior, Eugen David.

Update:

Rând pe rând, pe scena festivalului vor urca:

Mushroom Story, Rehab Nation, Mojo Barrel Band, Robin & The Backstabbers,
Luiza Zan, Blazzaj, Kumm, Iordache, Luna Amara si IPR
Norzeatic & Khidja, Blanoz, Subcarpati, Aria Urbana, Silent Strike si Ansamblul Einuiea

Ceea ce ne uneste si ne aduce si in acest an la FânFest este comunitatea localnicilor care se opun proiectului minier. Ei ne asteapta sa le auzim povestea, sa ne vorbeasca despre valorile in care cred si sa ne impartaseasca convingerea lor, potrivit careia, prin cultura si spirit civic, Rosia Montana are un viitor.

Va asteptam intre 15-19 august 2012 la FânFest sa sarbatorim patrimoniul natural si cultural al Rosiei Montane, sa ne imbogatim spiritul critic si militant si sa reamintim tuturor ca Rosia Montana rezista! Prin tine, prin noi toti cei care o vizitam si suntem alaturi de ea!

Mai multe detalii despre program vor fi anuntate in curând!

FânFest, a carui prima editie s-a desfasurat in 2004, a adus laolalta in Rosia Montana, de-a lungul anilor, mii de vizitatori si activisti din intreaga tara, dar si din strainatate. Intrunire a eforturilor de promovare a potentialului de dezvoltare alternativa, a patrimoniului cultural si a spiritului militant in campaniile civice din România, FânFest este unul dintre modurile in care aratam ca in Rosia Montana se poate trai din agricultura, turism si alte activitati ce nu distrug natura si cultura.

Urmareste detalii despre programul FânFest 2012 pe:
http://www.facebook.com/events/151246421666757/ (eveniment)
http://www.facebook.com/FanFestRosiaMontana (pagina de promovare FanFest)
http://www.facebook.com/alburnusmaior (pagina Alburnus Maior)
http://www.facebook.com/rosia.montana.in.unesco (pagina de promovare Rosia Montana in UNESCO)

Informeaza-te pe:
http://rosiamontana.org/
http://www.rosiamontana.net/
http://fanfest.ro/

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress