UniForm | Satu-Mare @ The king | Cluj

UniForm a avut sâmbătă primul concert în Cluj, în The king.

Este vorba despre o trupă proaspătă de rock alternativ din Satu-Mare formată din omuleţi care au mai performat prin Stand Alone, Crimson şi Cultură sub cenzură.  Împreună au cantat pentru prima dată la Plopstock, un festival rock din orasul lor, în august anul trecut.

Aşteptam de mult să cânte pe undeva pe la noi. Aşadar, m-am prezentat la ora de pe afiş în The king. Băruleţu’  ăsta ne-a primit cu toate luminile aprinse, iar asta n-a fost foarte inspirat, deoarece prima întrebare care-ţi trecea prin cap era dacă tocmai s-a terminat concertul. Şi să nu mai zic despre designul interior de-acolo, căruia mai bine i-ar fi stat în penumbră sau întuneric şi de baia care nu te prea poftea să bei bere.

Mica scenă părea ticsită cu instrumente şi îmi tot imaginam pe unde şi cum au să încapă şi utilizatorii lor. În sfârşit, după ce-am stat toţi stingheriţi pe-acolo şi-am tot ironizat diferite aspecte ale locaţiei, într-un final s-a prezentat şi trupa pe scenă. Au cantat piese proprii, dar şi câteva cover-uri – cum tare e la moda – şi pot spune că au sunat chiar  bine. Începutul a fost cu piese mai lente şi a prins bine, c-a reuşit şi lumea să se destindă. Ce-a urmat m-a surprins foarte plăcut: publicul s-a apucat să fredoneze, să danseze, să sară – am avut senzaţia că pur şi simplu toată lumea a intrat în altă dimensiune (poate dimensiunea Berii, să zic). Adevărul este că nici versurile nu erau tare grele, iar ritmurile te cam prindeau şi era uşor să-ţi dai drumu’. Au fost chemaţi înapoi pentru bis şi toţi în afară de solist s-au prezentat dezbracaţi (pardon, rectific: fără tricouri); mă rog, tot felu’ de poante, faze şi şiretlicuri de genu ăsta.

Lume ar mai încăput multă, dar atmosfera creată de cei prezenţi a fost foarte energizantă.

Cam asta a fost.

Păreri ale publicului:

#1#:

Părerea mea este că concertul celor de la uniform ar fi fost unul mult mai reuşit dacă locaţia era alta. a fost o prima audiţie pentru mine, nici măcar nu ştiam că există această trupă, care însă m-a impresionat într-un mod plăcut, având în vedere locaţia absolut infectă. putea suna mai rău, însa ei m-au făcut să uit unde eram şi doar să “enjoy the music”. Interesantă combinaţie de cover-uri şi piese proprii … instrumentişti buni, tineri, talentaţi, tinuţi laolalta de un vocal puţin timorat.

#2#:

Eu îi iubesc pe toţi şi puteau să cânte într-o budă că eu tot eram impresionată :)). Adevăru-i că eu încă nu pot să cred că Glad cântă vocal aşa de fain şi boul nu s-a exprimat până acum … mai ales la câtă lume cunoaşte. Adică noh, e o balanţă artistă, normal că are un miliard de fixaţii care cu siguranţă elimină toate potenţialele trupe clujene de pe lista celor cu care ar fi putut să cânte în studenţie.

#3#:

Eu n-am vrut să mă duc la concert, am vrut să mă duc în Flying. Numa’ pentru Glad am venit. Şi mi-a plăcut cum a cântat Glad şi m-au fost impresionat copiii. A trecut repede şi nu m-am plictisit.

#4#:

În primu’ rând, am intrat la concert cu asteptări de bun simt, dar datorită bunei primiri din partea barului mi le-am pierdut şi pe alea. Trebuia să merg la baie, dar nu-ţi prea venea să intri acolo, starea de tensiune creştea şi-mi venea să plec în altă parte să mă relaxez. Lucram cu tensiunea respectivă aşteptând să înceapă concertul. În momentul în care au început băieţii să cânte, din apropre în aproape mi se descreţea fruntea şi  pe treptele lor muzicale am urcat spre alte nivele de trăire a momentului.Coverurile au fost cele care m-au dus în direcţia respectivă, însă piesele lor originale mi-au schimbat total starea de spirit şi mi-au făcut seara. Deşi e o trupa nouă şi n-am auzit-o cântând, fac o muzică pe care aş vrea s-o ascult: şi la veselie şi la supărere; e o muzică care se potriveşte la orice stare. Pentru ce îi recomand: reuşesc să te transporte în alte stări şi să te scoată din cotidian, lucru care rar se mai întâlneşte în ziua de azi. Ca sinteză: consider că trupa  combină originaliatea cu energia; energie care iese din muzică, pe scena şi din interacţiunea cu publicul. Glad&Co rulz! Dacă-i mai prind cântând, o sa fiu în primu’ rand. Sunt originali, explozivi, au un dialog fain cu publicul – sper ca astea să fie o rampă de lansare.

Cam aşa au fost primiţi sătmărenii de la UniForm în Cluj-Napoca şi, spun ei, se mai anunţă un concert cândva prin luna mai. Aşa că, fiţi pe fază.

http://www.myspace.com/uniform-ro

http://soundcloud.com/uniform-ro

Membrii trupei:

Glad Berindei [Vocal and Keyboard]

Alex Ternar (Dein) [Guitar, Vocal]

Matei Silaghi [Guitar]

Adam Dobie [Keyboard, Vocal]

Adi Sixx [Bass guitar, Vocal]

Sebi Arvai a.k.a. Scumpu [Drums, Vocal]

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress