Lansare de carte: SPIRITUL LOCULUI, de Feleki Karoly si Dorel Gaina


Feleki Karoly si Dorel Gaina prezinta SPIRITUL LOCULUI
lansare de carte

joi, 29 martie 2012, ora 19:00
libraria Carturesti Cluj

Va invitam la lansarea unui album special, in care fotografiile lui Feleki Karoly sunt insotite de poezii semnate de bunul sau prieten, Dorel Gaina. Discurs de prezentare marca Ovidiu Pecican, ceai, cafea si biscuiti.

“Repunerea impreuna a imaginii obiectivate fotografic si a celei rostite/ scrise fixeaza o miza de altitudine demersului artistic comun parteneriatului de fata. Acest fapt este notabil, dincolo de solutiile la care apeleaza fiecare dintre autori – imagine in miscare, filtre, alte moduri ale prelucrarii imaginii pentru scoaterea ei dintr-o posibila stereotipie a frumosului pur si simplu, decantare si selectie a ansamblului, pariul pe marginal, virginal, inedit, rural, natural si ce mai poate fi acolo; dar si neaosism, familiaritate, insurubare in metafora, vers alb, colocvial, atunci cand vine vorba despre text – merita o atentie particulara, iar unitatea ansamblu da cota adevarata a demersului.
Aparitia cartii dedicate spiritului locului este, de fapt, o noua ars poetica a autorilor, atestand inventivitatea, spiritul explorativ, pasiunea si priceperea cu care si Feleki Károly, autorul fotografiilor si Dorel Gaina, autorul poeziilor isi cauta si isi castiga locul meritat intr-un ansamblu de cautari artistice deloc auster, ba chiar confuzionant, ce caracterizeaza inceputul noului secol si mileniu. Inalta in intentii si realizari, stacheta lor dobandeste, aici, o vizibilitate redutabila.” (Ovidiu Pecican)

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2023 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress