Cinemateca TIFF: Balada Trista de Trompeta


Balada Trista de Trompeta, regia: Alex de la Iglesia
joi, 16 februarie, ora 20:00
Cinema Victoria din Cluj
Pret bilet: 5 lei redus / 8 lei redus

1937, Spania este consumată de un brutal război civil. Un Clovn este întrerupt în mijlocul spectacolului pe care îl susţinea pentru a fi recrutat de miliţie. Încă în costumul său, clovnului i se dă o macetă şi este angrenat în luptă, unde masacrează cu mâna lui un întreg pluton.

Acţiunea se mută în 1973. Javier, fiul clovnului, visează să-i calce pe urme tatălui său, însă e mult prea trist din cauza tragediilor ce l-au înconjurat mereu, fapt care-l califică pentru rolul de Clovn Trist. Îşi găseşte de lucru într-un circ unde se împrieteneşte cu câteva personaje destul de ciudate, printre care şi Clovnul Vesel al circului – Sergio, căruia trebuie să-i suporte ieşirile violente şi glumele umilitoare.

Tot aici o întâlneşte pe Natalia, o frumoasă acrobată şi iubita abuzată a lui Sergio. Javier se îndrăgosteşte iremediabil de Natalia şi încearcă să o salveze din braţele brutalului soţ, stârnind gelozia acestuia. Dar Natalia este naucită de afecţiunea pe care ajunge să i-o poarte lui Javier şi pasiunea pe care o simte faţă de Sergio.

APFR continuă în perioada 26 ianuarie – 29 martie 2012, la Cluj şi Sibiu, Cinemateca TIFF.

În fiecare joi seară, de la ora 20.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca vor fi proiectate unele din cele mai importante producţii prezentate la ediţia 2011 a TIFF. Documentare incendiare, drame tulburătoare, comedii fascinante fac parte din selecţia Cinematecii, iar organizatorii speră ca prin această iniţiativă, să aducă cinematografia în atenţia unui public din ce în ce mai numeros.

Dintre filmele prezentate la Cinemateca TIFF Cluj se numără filme importante, cum ar fi Gianni şi femeile de Gianni Di Gregorio, Viaţa peştilor de Matías Bize sau animaţia românească multipremiată Crulic – drumul spre dincolo, în regia Ancăi Damian. De asemenea, Cinemateca TIFF pregăteşte clujenilor şi două filme surpriză, unul dintre ele fiind proiectat chiar în închiderea evenimentului, pe 26 martie.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress