1 m² de arta


1 m² de arta – expoziţia de grup a cadrelor didactice ale secţiei Fotografie-Video-Procesare
7 februarie 2012 – 21 februarie 2012
Galeria Casa Matei

Vernisajul expoziţiei va avea loc 7 februarie, ora 18:00.

Potrivit domnului prof.univ.dr. Feleki Károly şi domnului prof.univ.dr. Dorel Găină conceptul 1 m² de artă se vrea mai mult decât un simplu eveniment expoziţional căci angajează prin autorii lucrărilor, profesorii Secţiei Fotografie-Video-Procesare computerizată a imaginii de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj- Napoca un interval de prezenţă şi mărturisire întins sever şi în acelaşi timp afectiv între statementul de artist şi vizibilitatea teritoriilor şi direcţiilor generate de experienţa didactică şi cercetarea ştiinţifică.
1 m² de artă este astfel o oglindă, un labirint prieten jalonat cu semne de circulaţie ce permit accesarea lui dar şi ieşirea din el, o grădină pentru ochi, suflet şi inimă. Lucrările sunt supuse unui singur reper de aducere împreună a tumultului de peisaje conceptuale, expresive şi tehnice propuse şi îngăduite de diversitatea şi diferenţa manifestă a gesturilor de autor. Reperul de aducere împreună este constituit/ oferit de condiţionarea scenografică reprezentată de dimensiunea de finalizare a lucrărilor, respective o suprafaţă pătrată cu laturile de 1 m. Secvenţa supusă discursului auctorial şi demersului conceptual general şi particular, autoreflexiv şi în acelaşi timp înserat şi instaurat în peisajul de dezbatere şi de aflare întru chip şi închipuire al artelor vizuale contemporane este cea care pune în declinare de ecuaţie statutul şi stările de agregare fotografiei şi a extensiilor ei ce-i păstrează identitatea dar o aliniază şi alătură oricărui din gesturile artistice ale actualităţii prezente şi viitoare.

Galeria Casa Matei vă propune 1 m² de artă, un experiment creativ de tehnică şi neconvenţional în fotografie şi speră ca propunerea acestuia să vă trezească interesul pentru arta fotografică contemporană.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress