Floreşti tu!

Superbia dixit:

Vă invităm sa participaţi la vernisajul expoziţiei cu rezultatele Workshopului Superbia 1 (WS1), la prezentarea şi dezbaterea ulterioară pe marginea abordării problemelor date de lipsa spaţiului public în Floreşti. Cu acest prim workshop am inițiat cartarea unei zone a sprawl-ului ultimilor ani, dezvoltat peste comuna Florești aflată în vecinătatea mun. Cluj (d.p.d.v. urbanistic, sociologic și antropologic). Pe baza acestui studiu şi a viitoarelor dezbateri cu locuitorii de acolo intenţionăm să definim micro-intervenții urbane cu scopul de a răspunde cât mai direct nevoilor comunităților existente aici, de a fi implementate într-o fază viitoare (2012) şi de a genera o dezvoltare viitoare a unui sitem de spaţii publice.


WS1 este realizat de echipa SUPERBIA cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România (prin finanțare din taxă de timbru) în colaborare cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (din cadrul U.B.B.), Asociația Studenților Arhitecți și Atelier MASS SRL-D. Parteneri ai evenimentului sunt Primăria Comunei Florești, portalul de arhitectură ArhiForum, Turnul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană.

SUPERBIA este un proiect care a reprezentat România la Bienala de Arhitectura din Veneţia 2010 şi care tratează contrastul dintre confortul privat şi spaţiile exterioare, rămase ale nimănui, în zonele dezvoltate haotic în ultimii 10 ani: noua periferie, fenomen specific tuturor oraşelor mari din România.

Invitaţi în cadrul worshopului:

Lydia Wissa – Viena www.gbstern.at/
Christian Dengler – Berlin www.studioCE.de
studioBASAR – București www.studiobasar.ro
Atelier MASS – Cluj www.ateliermass.ro
Planwerk – Cluj www.planwerkcluj.org/

VERNISAJ EXPOZIŢIE:
CLUJ, TURNUL CROITORILOR, VINERI, 20 IAN, 19:00

– expoziţia va fi deschisă până în 03 februarie

PREZENTARE ŞI DEZBATERE:
FLOREŞTI, CASA DE CULTURĂ, SÂMBĂTĂ, 21 IAN, 16:00

Mai multe informaţii aici si pe FB.


Echipa Superbia
Pavilionul National al Romaniei – I.R.C.C.U.
La Biennale di Venezia 2010

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress