Seară de lectură lusofonă

http://images.carturesti.ro/images/assets/Image/carturesticluj.jpg

SEARA DE LECTURA LUSOFONA

19 ianuarie 2012, ora 19:00
Librăria Cărtureşti Cluj

Studenti de la Facultatea de Litere il vor omagia joi pe scriitorul angolez José Eduardo Agualusa, in cadrul unei seri de lectura dedicate literaturii de expresie portugheza. Tinerii vor citi, in limbile romana si portugheza, fragmente din romanul Vanzatorul de trecuturi. Evenimentul va avea loc la libraria Carturesti din Iulius Mall, joi, 19 ianuarie, de la ora 19, iar accesul este liber. Unul dintre participanti va castiga, prin tragere la sorti, volumul in limba romana, oferit de Editura Leda, cea care a publicat prima traducere romaneasca din opera scriitorului angolez.

Seara dedicata lui José Eduardo Agualusa, unul dintre cei mai importanti scriitori africani contemporani de expresie portugheza, se inscrie intr-o serie de activitati lunare de promovare a literaturii portugheze si de expresie portugheza in trei librarii din Cluj: Carturesti, Humanitas si Librarium Book Corner. Pana acum au mai fost organizate seri literare dedicate scriitorului José Saramago, laureat portughez al premiului Nobel pentru literatura si poetului Fernando Pessoa, figura reprezentativa a literaturii portugheze.

Actiunea romanului Vanzatorul de trecuturi se concentreaza in jurul personajului Félix Ventura, care si-a ales o meserie cel putin bizara: vinde trecuturi false. Clientii sai, oameni de afaceri prosperi, politicieni, generali, au un viitor asigurat, dar le lipseste un trecut bun. Félix le confectioneaza o genealogie de lux, amintiri fericite, le ofera fotografii ale unor fictivi stramosi ilustri, iar viata ii merge de minune. Intr-o noapte, in casa apare un strain misterios, in cautarea unei identitati angolez si atunci, ca intr-un vartej, trecutul invadeaza prezentul si imposibilul devine real.

Sesiunea de lectura bilingva din 19 ianuarie este organizata de Biblioteca Portugheza si Centrul de Industrii ale Limbii de la Facultatea de Litere in parteneriat cu libraria Carturesti Cluj si Editura Leda.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress