Expoziţie: Reactivarea spaţiilor publice nefolosite din Cluj-Napoca


Reactivarea spaţiilor publice nefolosite din Cluj-Napoca
Proiect cultural propus pentru rezolvarea problemelor urbane
vineri, 25 noiembrie 2011
Cinema Mărăşti

Vernisajul expoziției va fi la ora 18:00, în data de 25. 11. 2011
Expoziţia va fi prezentă la Cinema Mărăşti în perioada 25- 30 noiembrie 2011.

Asociaţia Area3, cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca şi al Ordinului Arhitecţilor din România, vă invită vineri, 25 noiembrie 2011, la Cinema Mărăşti, să COOPeraţi la vernisajul Expoziţiei “Reactivarea spaţiilor publice nefolosite din Cluj-Napoca”.

Expoziţia face parte din proiectul COOP_pe_Stradă al Asociaţiei Area3 care şi-a propus să Face the place şi să transforme “văgăunile”, “gropile de gunoi” sau “cimitirele de obiecte”, considerate spaţii verzi, în spaţii viabile. În această idee, lucrările care vor fi expuse la Cinema Mărăşti, unul dintre locurile de acest gen revitalizate recent, au fost obţinute în urma mai multor ateliere:
– Workshop-ul din perioada 21-23 octombrie, la care au participat studenţi de la facultăţile de Arhitectură, Design, Jurnalism, Film-Foto-Animaţie, Peisagistică. Materialele de conştientizare obţinute sunt variate, de la afişe, materiale video, muzică, până la cărţi poştale sau ilustraţie de carte.
– Materiale obţinute în urma unor analize scurte (short-test-uri), realizate prin cartiere ale oraşelor Cluj-Napoca, Satu Mare, Focşani.
– Lucrările copiilor care s-au implicat de bună-voie şi nesiliţi de doamna profesoară, de la Şcoala Generală “Nicolae Titulescu”, din Gheorgheni, şi au arătat celor mari cum ar vedea ei spaţiile dintre blocuri.

Vernisajul expoziţiei va include un scurtmetraj realizat în cadrul work-shop-ului, o filmare simbolică despre cum îşi lasă amprenta asupra noastră locurile moarte şi despre cum am putea noi să ne punem amprenta asupra lor pentru a le face fii.
Pe durata expoziţiei, la intrare în Cinema Mărăşti, va fi amplasată o cutie poştală a echipei Coop pe Stradă care va aştepta propunerile de locuri care necesită intervenţie în acest sens. Fiecare adresă pe care o vor primi de la voi îi va ajuta să facă din Cluj-Napoca un oraş frumos până-n măduva oaselor pentru că unul dintre spaţiile care vor fi propuse va fi amenajat în primăvara următoare. Let’s face the place!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress