EXPOZIȚIE ”ABRACADABRA” – GEORGE CRÎNGAȘU [ATAȘ PROJECT SPACE]


3 noiembrie – 16 noiembrie 2011 – expoziția ”Abracadabra” a artistului George Crîngașu (student în anul 3 la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca)
Vernisajul va avea loc joi, 3 noiembrie 2011, ora 19:00 în spațiul Ataș Project Space, str. Matei Corvin colț cu str. Franklin Roosevelt, Cluj-Napoca.

”Abracadabra” este un cuvânt de origine aramaică, care s-ar traduce ”Facă-se voia mea!” și identifică practic o tranziție între latura de creație divină și cea personală, o împuternicire a individului. Ironia este folosirea aceleași formulări de către orice kit de magician pentru finalizarea unei iluzii ieftine. Luând viața de zi cu zi ca tematică, artistul se folosește de obiecte cotidiene în contextul mentalității de masă, unde recunoașterea acestora joacă un rol important; punând în discuție estomparea granițelor ce delimitează noțiunile de “valoare” și “nonvaloare” în estetica clasei de mijloc. Lucrările fac trimiteri evidente către procesul de reciclare a unei idei stocate în subconștientul colectiv, prin care redevin ”originale” problematizând inerția mentală ca posibilă scuză a plagiarismului.

Asociația Studențiilor Universității de Artă și Design Cluj-Napoca (A.S.U.A.D.) este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, înființată în cadrul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca. Obiectivul Asociației este apărarea drepturilor studențiilor Universității de Artă și Design Cluj-Napoca și promovarea studențiilor prin manifestări artistice, culturale, științifice și de divertisment.

Ataș Project Space este o inițiativă A.S.U.A.D., un spațiu pentru întâlniri, discuții și expoziții/prezentări în domeniul artei și a culturii contemporane. Această inițiativă își propune creerea de rețele informale de discuții și realizarea unor expoziții, dezbateri și prezentări care au în vedere cultura și arta contemporană locală, punând lucrările participanțiilor într-un context cultural mai larg.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress