Bicentenar Franz Liszt: Recital extraordin​ar de pian cu Francois Dumont


Duminca, 30 octombrie, ora 19:00
Sala Studio a Academiei de Muzica
Intrarea libera


François Dumont:
Născut în 1985 la Lyon, François Dumont este laureat al prestigioaselor concursuri Chopin din Varşovia şi Regina Elisabeta din Bruxelles. De asemenea, a mai obţinut, printre altele, premiul I la Concursul Internaţional Jean Françaix şi premiul I în unanimitate la Concursul Steinway. Este laureat al Fondation Banque Populaire şi a primit premiul Fundaţiei Charles Oulmont în 2008 (sub egida Fondation de France).

A susţinut numeroase concerte alături de orchestră sau recitaluri ca şi solist în diverse ţări din Europa, dar şi în Japonia, Siria, Statele Unite, Brazilia şi Mexic.

A înregistrat la Anima Records integrala Sonatelor lui Mozart, proiect salutat de critică pentru „inventivitatea sa elocventă, imaginaţia sa liberă, ştiinţa arhitecturii şi un tuşeu bine conturat care confirmă o maturitate rar întâlnită”, care a primit de curând aprecierea „Maestro” din partea revistei Pianiste. Alături de colegii săi din Trioul „Elégiaque”, François Dumont a înregistrat, la casa de producţie Triton, un disc Messiaen – Dusapin (în premieră mondială) care a fost recompensat cu premiul Diapason d’Or. La aceeaşi casă de discuri Trioul „Elégiaque” va lansa în curând un disc consacrat compozitorilor ruşi (Arensky, Rachmaninov, Rimsky-Korsakov).

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress