Marşul Bicicliştilor clujeni – Ediţia lunară octombrie 2011


Editia lunara octombrie 2011 a Marşul Bicicliştilor clujeni
Joi, 27 octombrie 2011, se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 50-a din seria “critical mass” inceputa ca serie lunara in septembrie anului 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti clujenii care au bicicleta. Intalnirea participantilor va fi, ca de obicei, in parcul I.L.Caragiale, langa Palatul Telefoanelor, cu acces din str. Baritiu), incepand cu ora 17:30. Startul efectiv al marsului va fi la ora 18:00.

Actiunea are rolul principal de a transmite autoritatilor, publicului si presei un semnal in directia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala. Dincolo de acest scop militant este desigur si o ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni.

Acest mars va avea un caracter mai pronuntat de protest, ca raspuns la faptul ca autoritatile clujene nu doar ca nu au mai pus in practica in acest an niciuna din multele promisiuni de noi cai de comunicatie pentru biciclete in Cluj, dar au mai si abandonat sau ingustat unele din putinele infrastructuri specifice existente, cum e cazul pistei de pe str. Avram Iancu, ce prin ingustare si suprimarea spatiului de siguranta a devenit foarte periculoasa pentru biciclisti.

Traseul propus pentru mars este: Parcul I.L.Caragiale – str.C-tin Daicoviciu – str.E.Isac – str. Gh.Sincai – p-ta L.Blaga – str.Napoca – p-ta Unirii – str. Regele Ferdinand – str.Horea – str. Caii Ferate – str.Traian – p-ta Abator – calea Bucuresti – str. Fabricii – p-ta Marasti – bd. 21 Decembrie 1989 – str.Cuza Voda – p-ta M.Viteazu – str.Regele Ferdinand – Parcul I.L. Caragiale. .

Marsul va fi urmat de la ora 20:00 la Biblioteca „Heltai” de o proiectie foto pe teme cicloturistice cu titlul „Corsica – un munte in mare” sustinuta de Radu Barna, cu intrare libera.

Detalii despre actiunea de joi si despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe site-ul www.reactieinlant.ro , pe www.ccn.ro si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress