Cinemateca TIFF


După succesul înregistrat la prima ediţie a Cinematecii TIFF, care a avut loc în 2010, dar şi ca urmare a interesului acordat de public Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), APFR organizează în perioada 27 octombrie – 22 decembrie, la Cluj şi Sibiu, cea de-a doua ediţie a Cinematecii TIFF.

În fiecare joi seară, de la ora 20.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca vor fi proiectate unele din cele mai importante producţii prezentate la ediţia 2011 a TIFF. Documentare incendiare, drame tulburătoare, comedii fascinante fac parte din selecţia Cinematecii, iar organizatorii speră ca prin această iniţiativă, să aducă cinematografia în atenţia unui public din ce în ce mai numeros.

Biletul de intrarea la proiecţii este de 5 lei.

Deschiderea Cinematecii TIFF va avea loc simultan în ambele oraşe, joi, 27 octombrie, prin proiecţia filmului ce a închis cea de-a 10-a ediţie TIFF: Life in a Day/ O zi din viaţă, în regia lui Kevin MacDonald. Filmul este o idee care s-a născut din colaborarea unică dintre compania Scott Free UK deţinută de Ridley Scott, YouTube şi LG electronics. Producţia este un lungmetraj realizat de public, filmat într-o singură zi, 24 iulie 2010, care a adus laolaltă comunitatea mondială pentru a imortaliza un moment din vieţile lor. Lumea a răspuns trimiţând 88.000 de clipuri video pe YouTube, ajungând la peste 4.500 de ore de film, puternice şi emoţionante, cu contribuţii provenind din Australia până în Zambia, din inima metropolelor agitate până la cele mai îndepărtate şi izolate colţuri ale lumii.

Cinemateca TIFF Cluj continuă pe 3 noiembrie, cu unul dintre cele mai puternice filme ale lui 2010, Never let me go/ Să nu mă părăseşti, ce aduce în prim plan actori precum Carey Mulligan (câştigătoare a unui premiu BAFTA şi nominalizată la Oscar), Andrew Garfield (cunoscut din filme precum Boy A sau Red Riding) şi Keira Knightley (nominalizată la Oscar), urmând ca pentru ziua de 10 noiembrie organizatorii să pregătească o proiecţie specială a unui film… surpriză.

De asemenea, la Cinema Victoria, vor mai fi prezentate şi alte producţii de marcă, precum The Way Back/ Drumul de întoarcere, în regia lui Peter Weir) care îl aduce pe actorul Dragoş Bucur în faţa publicului din România, într-unul dintre cele mai spectaculoase roluri din cariera sa, Biutiful, în regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu, o dramă impresionantă cu Javier Bardem într-un rol care i-a adus o serie de nominalizări la cele mai importante premii (Oscar, BAFTA, etc) şi câştigarea Premiului pentru Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Cannes în 2010, sau In a Better World/ Într-o lume mai bună, în regia lui Susanne Bier, film câştigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun film străin în 2011.

A doua proiecţie din cadrul Cinematecii TIFF la Sibiu, ce va avea loc pe 10 noiembrie, prezintă publicului animaţia Iluzionistul, în regia lui Sylvain Chomet, distins cu Premiul Academiei Europene de Film la categoria Cel mai bun film de animaţie.

Printre filmele ce vor mai fi proiectate la Sibiu se numără şi două titluri româneşti, documentarul Marele Jaf Comunist (2005), în regia lui Alexandru Solomon şi lungmetrajul Cealaltă Irina (2009), în regia lui Andrei Gruzsniczki, cu Andi Vasluianu în rol principal, film câştigător al premiului Zilelor Filmului Românesc pentru cel mai bun lungmetraj la TIFF 2009.

Pentru mai multe informatii despre programul Cinematecii, vă rugăm accesaţi site-ul www.romfilmpromotion.ro/cinematecatiff sau pagina de Facebook: http://www.facebook.com/CinematecaTIFF.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress