Anim’est 2011


În perioada 28-30 octombrie, la Cinema Victoria, publicul clujean se va putea delecta cu un program special de proiecţii, adaptat tuturor categoriilor de vârstă.
Vineri, 28 octombrie 2011

  09:00 – Proiecţii pentru copii: Ma petite planete cherie: Program de scurtmetraje din
  Franța, prezentate de Centrul Cultural Francez
  11:00 – Proiecţii pentru copii: Viaţă de pisică / Une Vie de Chat (r. Alain Gagnol, Jean-
  Loup Felicioli, Franța – Belgia – Elveția – Olanda, 2010)
  18:00 – Mozaic 1
  20:00 – Paprika (r. Satoshi Kon, Japonia, 2006)
  22:00 – Mozaic 2

Sâmbătă, 29 octombrie 2011

  09:00 – Proiecţii pentru copii: Minimest 1 – Scurtmetraje
  11:00 – Proiecţii pentru copii: În Pod / In The Attic (r. Jirí Barta, Republica Cehă – Slovacia – Japonia, 2009)
  18:00 – Competiţia de Film Românesc
  20:00 – Naşii din Tokyo / Tokyo Godfathers (r. Satoshi Kon, Japonia, 2004)
  22:00 – Cântecul Cerului / Sky Song (r. Mati Kütt, Estonia, 2010)

Duminică, 30 octombrie 2011

  09:00 – Proiecţii pentru copii: Minimest 2 – Scurtmetraje
  11:00 – Proiecţii pentru copii: Hop-Ţop / Hop (r. Tim Hill, SUA, 2011)
  18:00 – Școală Invitată: Animation Workshop: scurtmetraje din Danemarca
  20:00 – Competiție Videoclip & Advertising 1
  22:00 – Competiție Videoclip & Advertising 2

Tradiţionalul follow-up-ul al celui mai important festival de film de animație din România aduce în acest an la Cluj-Napoca o parte din cele mai importante titluri prezentate in cadrul celei de-a șasea ediții a festivalului, precum cele din secțiunile Mozaic, Videoclip & Advertising sau Competiția de Film Românesc.

Mediumetrajul estonianului Mati Kütt, Cântecul Cerului / Sky Song, este un film care are toate șansele să emoţioneze publicul clujean. Aventura unui poştaş care trebuie să livreze un colet pe Lună, o călătorie în timp, prin intermediul oamenilor şi al personajelor lor, al gândurilor şi al imaginaţiei. Avem de-a face cu o vizualizare originală a gândurilor unui poştaş care îşi îndeplineşte sarcina, în ciuda tuturor problemelor şi obstacolelor.

Distins cu Premiul Anim’est 2011 pentru Cel mai bun Film Românesc, precum si cu Trofeul secţiunii Balkanimation, The Scream (România, 2011), al regizorului Sebastian Cosor, este un alt titlu care nu trebuie ratat. Spectatorii de la Cinema Victoria vor putea viziona toate cele 20 de scurtmetraje autohtone de animaţie care s-au aflat în cursa pentru câștigarea Premiului pentru Cel mai Bun Film Românesc, filme printre care se numără The Dog and a Little Bird și Travelling With My Thoughts Full of Hope, realizate de Adrian Băluță; Fresca – Blestemul lui Dragulea – scurtmetrajul lui Ion Octavian Frecea, care a avut premiera mondială în competiția Festivalului Internațional de Film de Animație Anima de la Bruxelles; Action Movie – regizat de Bogdan Mihăilescu, nominalizat anul trecut la Premiul Gopo „Tânără Speranță” pentru Grand Cafe; It’s a Living al Cristinei Zoica-Dumitru şi Growing al Roxanei Benţu, câștigătorul Premiului pentru Cel mai Bun Film de Animație la Festivalul de Film Anonimul 2011.

Două dintre favoritele publicului bucureştean la actuala ediţie Anim’est, Paprika şi Naşii din Tokyo / Tokyo Godfathers, lungmetraje reprezentative ale regizorului japonez Satoshi Kon, unul dintre „monștrii sacri” ai anime-ului, dispărut în august 2010 şi omagiat de Anim’est 2011 printr-o secțiune retrospectivă, vor fi de asemenea proiectate in cadrul follow up-ului de la Cluj-Napoca.

Cei mici sunt şi ei răsfăţaţi cu cele mai savuroase titluri din secţiunea Minimest, proiecţiile pentru copii făcând parte şi în acest an din programul Anim’est Cluj-Napoca. În fiecare dintre cele trei zile ale Anim’est-ului clujean, spectatorii tineri si foarte tineri vor avea parte de pelicule de scurt şi lungmetraj, apreciate pe plan internaţional şi extrem de diverse, atât din punct de vedere tematic, cât şi stilistic.

Programul proiecţiilor dedicate copiilor debutează vineri, 28 octombrie, de la ora 9:00, cu Ma petite planete cherie, un calup de scurtmetraje premiate din Hexagon, prezentate de Centrul Cultural Francez. Alte două programe de scurtmetraje premiate din toate colţurile lumii, printre care se numără şi câştigătorul Premiului Minimest din acest an – nominalizatul la Oscar Gruffalo (r. Jakob Schuh, Max Lang, Marea Britanie, 2009), vor deschide zilele de proiecţii de la Anim’est Cluj-Napoca, de la ora 9:00.

Hop-ţop / Hop (r. Tim Hill, SUA, 2011) – povestea lui I.P, succesorul Iepuraşului de Paşti, care decide să se facă baterist, punând în pericol existenţa Insulei Paştelui; policier-ul parizian Viaţă de pisică / Une Vie de Chat (r. Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli, Franța – Belgia – Elveția – Olanda, 2010) sau În pod / In the Attic (Cehia – Slovacia – Japonia, 2009), regizat de Jirí Barta, una dintre personalităţile filmului de animaţie cehesc şi mondial, sunt cele trei filmele care vor fi difuzate special pentru cei mici şi însoţitorii lor la Cinema Victoria, în fiecare zi de festival, de la ora 11:00.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress