Facilitățile pentru bicicliști în Cluj – încotro?

I N V I T A T I E (via Radu Mititean, dir. ex. CCN):
la dezbaterea FACILITATILE PENTRU BICICLISTI IN CLUJ – INCOTRO?
urmata de proiectia foto PISTELE DE BICICLETE IN ORASELE TARILOR DEZVOLTATE

Clubul de Cicloturism „NAPOCA” (CCN) invita publicul clujean joi, 13 octombrie 2011, de la ora 20:00, la biblioteca „Heltai” (str. Clinicilor nr.18, sala 2 de la demisol) la o dezbatere informala pe tema ” Facilitatile pentru biciclisti in Cluj – incotro?” urmata de la ora 21:00 de o prezentare cu imagini cu titlul ” Pistele de biciclete in orasele tarilor dezvoltate”. Intrarea este libera.

Va fi o discutie despre atitudinea autoritatilor locale clujene fata de ideea realizarii unei retele de cai de comunicatie pentru biciclete si alte facilitati, avand in vedere ca in 2011 nu s-a mai realizat nicio noua pista din multele promise in anii trecuti, ba au mai si fost abandonate sau reduse in dimensiuni cateva din putinele intrastructuri dedicate rezlizate anii trecuti, cel mai recent exemplu fiind reducerea la jumatate a latimii pistei de biciclete de pe str. Avram Iancu si destiintarea fasiei de siguranta care o separa de sirul de masini parcate.

Discutiile nu vor viza de aceasta data doar informarea participantilor, analiza situatiei actuale si a planurilor aflate in stadiul de promisiuni sau proiecte concrete, ci si – sau mai ales – ce ar fi de facut in plus fata de actiunile de pana acum pentru a convinge autoritatile locale sa isi tina promisiunile mai vechi si sa faca pasi hotarati in directia unei mobilitati urbane durabile si sa renunte la actuala politica de tergiversari, eschive, improvizatii si promovare tacita a traficului automobilistic.

Prezentarea foto din a doua parte a manifestarii va exemplifica celor prezenti ce inseamna cai de de comunicatie adecvate pentru biciclisti, punand in contrast infrastructurile biciclistice de calitate din diverse orase din tari dezvoltate cu asa-zisele piste pentru biciclete improvizate de autoritatile locale clujene pe diverse segmente de strazi in ultimii 5 ani.

Clubul de Cicloturism „Napoca” repeta apelul catre municipalitate de a realiza o retea coerenta de cai de comunicatie dedicate sau favorabile biciclistilor, care sa respecte principiile si bunele practici pe plan international, fara piste discontinue, trasate pe trotuare, prea inguste, fara spatii de siguranta, marcate prost sau pline de obstacole, asa cum sunt mare parte din cele existente la ora actuala si care risca sa compromita ideea.

2 răspuns la Facilitățile pentru bicicliști în Cluj – încotro?

  1. Aia de pe Avram Iancu nu e pista functionala, ci o gluma proasta. Vezi aici de ce. Printre altele pentru ca e foarte lejer sa incasezi o portiera in fata. Dar ce poti sa te astepti de la niste moldoveni veniti de la coada vacii?

  2. Salve, foarte bună postarea! Și eu am fost plăcut impresionat de funcționalitatea pistelor din Sibiu, unde cred că e cea mai bună rețea din țară, alături de Brașov în pole position eventual. Focusul ar fi de a gândi modalități de a face presiuni populare și advocacy la Cluj pt infrastructură mai bună, iar una dintre idei la întâlnire a fost critical mass-ul care să revitalizeze marșurile care și-au pierdut din impact în ultimul timp.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress