Manifestație Ziua Habitatului: „Opriți evacuările forțate”

[Chemați-vă prietenii! Veniți cu pixuri și carioci pentru a colora case și pentru a scrie mesaje împotriva evacuărilor forțate. Veniți cu linguri și oale să facem zgomot!]

AMARE PRHALA

AMNESTY INTERNATIONAL

FUNDAȚIA DESIRE

GRUPUL DE LUCRU AL ORGANIZAţIILOR CIVICE (gLOC)

Comunicat de presă

30 Septembrie 2011

Activişti Amnesty International, alături de activişti din România şi locuitori din zone segregate, care au fost evacuaţi forţat sau se confruntă cu riscul evacuării forţate, se vor reuni în faţa prefecturii din Cluj-Napoca în data de 3 octombrie, Ziua Mondială a Locuirii (World Habitat Day), manifestând pentru dreptul universal la locuire şi protecţie împotriva evacuării forţate.

În fiecare an, prima zi de luni din Octombrie este dedicată Zilei Mondiale a Locuirii, prilejuind reflecţie asupra situaţiei din oraşele noastre şi respectarea dreptului uman fundamental la locuire adecvată.

În România, activiştii Amnesty International, în parteneriat cu activişti locali şi comunităţi rome afectate de evacuări forţate, solicită guvernului să adopte norme naţionale privind evacuarea şi să redreseze problemele structurale ce împing mii de persoane, majoritatea lor de etnie romă, să trăiască în aşezări informale, supuse riscului evacuării forţate.

Acţiunea din Cluj este organizată de Amnesty International şi Asociaţia Amare Prhala, în colaborare cu organizaţii non-guvernamentale locale, Fundaţia Desire şi Grupul de Lucru al Organizaţiilor Civice (gLOC). O petiţie va fi înaintată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin care se solicită aducerea noii legislaţii româneşti privind locuirea în linie cu standardele internaţionale privind drepturile omului, inclusiv protecţia împotriva evacuării forţate, interzicerea segregării şi ajustarea criteriilor de acordare a locuinţelor sociale, astfel încât să beneficieze şi categoriile cele mai vulnerabile, printre care şi etnicii romi.

CE VOM FACE: Acţiune publică, confecţionarea de case din hârtie şi afişarea unor fotografii despre evacuări forţate

CÂND: 3 Octombrie 2011, ora 15.00

UNDE: În faţa Prefecturii din Cluj-Napoca, B-dul 21 Decembrie 1989, Nr. 58 (Regiunea de Nord-Vest a României)

CINE: Amnesty International, Amare Prhala, Fundaţia Desire, gLOC, alţi activişti locali, reprezentanţi ai comunităţilor rome

[Găsiți petiția pentru min. Udrea pe site-ul Grupului pentru Acțiune Socială sau pe site-ul gLOC]

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress