Notă de protest împotriva preconizatei tăieri de copaci de pe str. Kogălniceanu


Grupul pentru Acțiune Socială (GAS) protestează împotriva preconizatei tăieri a copacilor maturi de pe strada Kogălniceanu din centrul Clujului. Deși restricționarea accesului auto și pietonalizarea zonei din apropierea Universității Babeș-Bolyai sunt necesare, parkingul subteran anunțat de primărie în perimetrul străzii Kogălniceanu va conduce la tăierea unor copaci existenți pe stradă.

Strada Kogălniceanu este ultima stradă cu arbori maturi din centrul istoric. Valoarea actuală a străzii se datorează într-o măsură majoră și prezenței mai multor specii de copaci. Arborii maturi sunt considerați în țările civilizate nu doar factori importanți ai ecosistemului, ci sunt și elemente de patrimoniu cultural, asemenea clădirilor istorice.

În consecință, solicităm publicarea proiectului de reabilitare a zonei pentru a fi supus dezbaterii publice. De asemenea, invităm primăria să găsească alte spații de găzduire a parcării subterane pentru a nu sărăci funcțional și estetic probabil cea mai frumoasă stradă din centrul orașului.

http://www.altart.org

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress