Lansare de carte – Cinci minute pe zi, autor Lavinia Braniste

Miercuri, 28 septembrie, la ora 16.00, librăria Book Corner în colaborare cu editura Casa de Pariuri Literare vă invită la o întâlnire cu prozatoarea Lavinia Branişte, autoarea volumului de proză scurtă Cinci minute pe zi. Andrei Doboş (poet, redactor la editura Casa Cărţii de Ştiinţă) şi Ştefan Manasia (poet, redactor la revista Tribuna) vor vorbi despre autoare şi carte la acest eveniment. De la orele 18.00, Lavinia Branişte va citi fragmente din carte la clubul de lectură Nepotu’ lui Thoreau, organizat în cafeneaua Insomnia.

Despre autor: Lavinia Branişte s-a născut pe 23 februarie 1983, la Brăila. A studiat Facultatea de Litere la cluj, perioadă în care a şi debutat cu un volum de poezie la editura Paralela 45 (Poveşti cu mine, 2006). Momentan locuieşte în Bucureşti.

Despre cater: “Lavinia, eroina din Cinci minute pe zi, a fost studentă la litere. S-a lăsat, pare-se, de facultate. S-a apucat să studieze horticultura, prilej cu care a învăţat, printre altele, şi nu temeinic, să conducă tractorul. Merge la sală, la interviuri pentru joburi despre care nu ştie de fapt mare lucru, la reuniuni ale fanilor LOST sau în tabere de fotografie şi literatură. Se îndrăgosteşte de poeţi şi de alpinişti utilitari, poveşti care se termină nu prea bine. Îşi vizitează bunica la Brăila şi mama în Spania. Se entuziasmează rapid şi candid, dar îşi controlează autoironic efuziunile. Nu prea cunoaşte sarcasmul. Circumstanţele vieţii de zi cu zi, precum şi propriul corp, o stingheresc aproape întotdeauna. Undeva între Bridget Jones şi un personaj de-al lui Salinger, Lavinia încearcă tot timpul cu degetul o viaţă trendy care îi scapă mereu parcă în ultima clipă, şi e, în fond, o inadaptată bonomă a cărei sinceritate cucereşte.”

“Textele Laviniei Branişte, nişte scurt-metraje light – în cel mai bun sens al cuvântului –, rulează fin pe coloana sonoră a unui middle class blues, în care nota veselă şi cea tristă sunt adesea dificil de identificat.” (Rareş Moldovan)

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress