Arhaism – ziua 1 la alternaTIFF

Miercuri, 8 iunie, la  Meeting Point Stage, în curtea Muzeului de Artă, Festivalul alternaTIFF şi-a făcut debutul cu trupa Jedam, originară din Sfântu Gheorghe. Au venit cu un sound ambiental, un cocktail de acid jazz şi folk maghiar, atent ambalat şi servit ca un aperitiv lejer. Au ştiut să creeze o ambianţă care a venit la ţanc, în continuarea gulaşului savuros servit în faţa scenei, tradiţie a Zilei Maghiare.

Apoi, Boiler Bus şi-a facut drum spre Boiler Club, o scenă recentă, foarte activă a underground-ului clujean, care i-a găzduit  pe AIRtist si Anima Sound System, ambele din Ungaria. AIRtist a depăşit toate aşteptările, fiind un band care leagă foarte bine conceptul din spatele muzicii de  evoluţia live. E de-a dreptul uimitor cum reuşesc, doar cu ajutorul unui delay, a unui tulnic şi a unui instrument metalic numit jew’s harp, să “simuleze” perfect un sunet electronic pe care îl ştii doar de la sintetizatoare . Practic, nu există sunet din muzica electronică (trance sau chiar d’n b) pe care sau nu-l poată reproduce. Tulnicul e profund şi cuprinzator, jew’s harp e scurt şi strident, iar beat-box-ul  le completează simultan într-o continuă improvizaţie. De ascultat live!

Anima Sound System, deşi au fost cei mai aşteptaţi, n-au reusit să ducă mai departe energia creată de AIRtist. Un vintage disco agreabil şi antrenant, dar care a rărit rândurile publicului. Probabil prea conformist faţă de “organic trance”-ul de dinainte.

P.S. În seara acesta la alternaTIFF: Gandu de Rapper şi Neel – cei care au făcut muzica din filmul GANDU, prezent in secţiunea Wasted Youth – vor concerta in Boiler Club de la orele 24:00.

Bogdan Bretoiu & Silviu Medesan

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress