1 Iunie și copii romi

Asociaţia Amare Prhala – Frații noștri, din care recent fac și eu parte, a pus umărul la participarea elevilor de la Şcoala specială – Centrul de resurse şi documentare privind educaţia incluziv-integrată la evenimentele dedicate  Zilei Copilului. Fotografiile însă sunt făcute duminică, în Parcul Babeș. Evenimentele au fost organizate de Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie (FRCCF), unde am făcut anul trecut câteva luni de voluntariat săptămânal. În cadrul programului, 11 elevi romi de la această şcoală au urcat pe scena amenajată din Parcul Iuliu Hațieganu. Copii au jucat și au cântat, au participat la concursuri special organizate pentru ei, și-au făcut frizuri trăsnite și au mers la face-painting.

Participarea la evenimente face parte din campania pe educaţie derulată de centru nostru, CISPER N-V, în cadrul unui proiect mai larg, de inserție a romilor în câmpul muncii. Campania pe educație urmăreşte să faciliteze accesul copiilor de etnie romă din comunităţi marginalizate la educaţie şcolară. De asemenea, își propune să sensibilizeze opinia publică cu privire la nevoia asigurării egalităţii de şanse pentru aceşti copii.

Cum vă puteți implica și voi? De exemplu, lunile de voluntariat la FRCCF, în care îi meditam pe copii din familii defavorizate (romi, români, unguri) la diverse materii școlare, m-au convins la modul empiric că (pre)judecățile anti-rome legate de presupusa lor „natură anti-socială”, retractilă la educație, sunt un non-sens. Dar nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, dacă aveți timp mergeți la FRCCF pentru meditații că au nevoie de oameni. Sau participați în campania Grupului de Lucru al Organizațiilor Civice (gLOC) de atragere a atenției opiniei publice și autorităților asupra condițiilor în care trăiesc romii de la Pata Rât. Tocmai pregătim o vizită de lucru a unor oficiali europeni la Pata Rât în 10 iunie și e nevoie de voluntari. Detalii despre vizită aici.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress