Expo Maraton – Câștigătorii

UNIVERSITATEA DE ARTĂ ŞI DESIGN CLUJ-NAPOCA şi GALERIA CASA MATEI vă invită miercuri 01 iunie 2011, ora 18:00, în Sala Mare a Casei Matei Corvin, pentru a afla câştigătorii Competiţiei de Proiecte Expoziţionale

“EXPO MARATON”
Pentru a marca evenimentul, Festivitatea de Premiere va fi însoţită de un Fashion Show plin de energie şi imaginaţie organizat de studenţii la masterat ai secţiei Design vestimentar a UAD (colecţie aflată sub coordonarea doamnei lect. dr. Anca Rusan) şi de un concert în care trupa “The Mojo Barrel Band” şi “Trio Andreas” vor antrena publicul pentru a menţine buna dispoziţie şi entuziasmul acumulate pe toată perioada competiţiei.

După cum ştiţi deja la competiţie au participat 18 tineri artişti, studenţi ai UAD, care au demonstrat în perioada 3 – 30 mai 2011 faptul că Galeria Casa Matei este neîncăpătoare pentru arta contemporană de calitate şi publicul interesat de aceasta.
Andrei Pirogov, Ioan Botiş, Alexandru Nicoară, George Crîngaşu, Adrian Ghiman, Pavel Curagău, Anna Olenicenco, Adrian Balcău, Andreea Anghel, Iulia Boşcu, Ioana Iacob, Daniel Popescu, Claudiu Ghermăneanu, Cristina Curcan, Norbert Filep, Flaviu Rogojan, Marta Palii, Roxana Flentea s-au remarcat prin modul în care şi-au elaborat proiectele, prin calitatea lucrărilor şi a expunerii acestora şi prin modul ingenios şi rafinamentul prin care au mixat tehnica specifică secţiei la care studiază cu noile tendinţe din arta contemporană.
Scopul principal al “Expo Maraton” a fost de a genera o platformă de lansare pentru tinerii artişti şi de a-i motiva pe aceştia în a crea un dialog cu publicul larg. Astfel ne-am bucurat de prezenţa a aproximativ 400 de vizitatori la fiecare eveniment, public care a votat cu entuziasm artiştii expozanţi şi proiectele lor, susţinându-l pe cel mai bun, conform regulamentului competiţiei. Marele premiu al competiţiei este decis de către votul publicului şi constă într-o vizită de documentare la Bienala Internaţională de Artă Contemporană de la Veneţia oferită de către conducerea Universitaţii de Artă şi Design Cluj-Napoca. Pe langă marele premiu se vor acorda alte 6 premii: două premii oferite de Banca Transilvania, două premii oferite de Galeria Rembrandt şi două premii oferite de Lucas Art materials distribution, sponsori principali ai evenimentului.
Evenimentul a fost mediatizat în cadrul UAD, în mass media locală prin susţinerea revistei 24 Fun, Radio Cluj şi televiziunile TVR3 şi TVR Cluj, dar şi pe reţeaua de socializare Facebook unde timp de 24 de ore, începând de marţi, 30.05.2011, ora 12:00 până miercuri, 1 iunie 2011, ora 12:00 se va putea vota favoritul competţiei în cadrul unui concurs deschis publicului Facebook.
Dorim să mulţumim pe această cale tuturor celor care au ajutat la mediatizarea evenimentului, în special site-ului de specialitate www.modernism.ro şi a site-urilor www.slicker.ro, www.vernisaje.com, www.niuzer.ro, care au fost alături de UAD promovând, fiecare expoziţie.
Vă aşteptăm cu drag miercuri, 1 iunie 2011, la ora 18:00 la Casa Matei pentru a afla cine sunt câştigătorii competiţiei noastre.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress