Scriitoarea Nancy Huston vine la Cluj

Scriitoarea NANCY HUSTON la Cluj: întâlnire şi lectură publică
joi, 2 iunie

  • ora 10:00, Sala Popoviciu, Facultatea de Litere
  • ora 17:00, Mediateca Centrului Cultural Francez, Cluj-Napoca


NANCY HUSTON s-a născut în Canada, la Calgary, în 1953 şi a studiat în Noua Anglie şi la New York.
Când a împlinit douăzeci de ani, a plecat la Paris, unde s-a şi stabilit. A scris atât în limba franceză, cât şi în engleză şi şi-a tradus cărţile singură dintr-o limbă într-alta. Este autoarea a numeroase lucrări de ficţiune şi non-ficţiune, piese de teatru, cărţi pentru copii şi scenarii de film şi televiziune.
Linii de falie reprezintă al unsprezecelea roman al ei, distins cu premiul Femina pe 2006 şi nominalizat la premiile Goncourt şi Orange.
Primul roman al prozatoarei, Les variations Goldberg (1981; 1996 în variantă engleză) a fost distins cu premiul Contrepoint şi nominalizat la premiul Femina. Pentru Cantique des plaines (1993), i s-a decernat The Canadian Governor General’s Award for Fiction. Cel mai de succes roman al ei de până acum a fost Instruments des ténèbres (1996), care i-a adus premiul Goncourt des Lycéens şi nominalizări la premiile Femina şi The Canadian Governor General’s Award.
În anul 2005, Nancy Huston a fost decorată cu Ordinul Canadei în grad de cavaler, iar din 2007 este doctor honoris causa al Universităţii din Liège.
Locuieşte la Paris, împreună cu soţul său, celebrul scriitor, critic şi lingvist Tzvetan Todorov, şi cei doi copii ai lor.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress