Expoziţia PORTAL – Flaviu Rogojan

Expoziţia PORTAL
Flaviu Rogojan

Joi, 26 mai, ora 18:00
Galeria Casa Matei


In diferitele sale încercări de a scăpa de viaţa de rutină plictisitoare, omul contemporan şi-a creat multe lumi paralele şi spaţii fictive ca locuri de refugiu. În exemplul filmelor cinematografice omul intră pe uşa sălii de proiecţie, se eliberează de grijile şi probleme sale cotidiene în favoarea lumii filmului şi se lasă absorbit de acea lume. În momentul în care filmul se termină şi luminile din sală se aprind, spectatorul este catapultat înapoi în realitate. Un alt exemplu ar fi expoziţia de artă, unde omul intră în spaţiul expoziţional şi este transpus în lumea lucrărilor artistice, aici totuşi nu avem un moment fix al revenirii în lumea precedentă, dar grijile şi problemele omului îl prind din urmă în spaţiul galeriei. Am observat deci că portalurile de intrare în acele lumi de refugiu sunt imperfecte: deşi oferă o evadare din realitate, ea e doar temporară şi de scurtă durată.
Instalaţia expusă este un portal perfect către acel refugiu personal al fiecăruia, perfect dar inaccesibil.

Video-instalaţia este de asemenea o explorare artistică a mediului proiecţiei, a suprefeţei de proiecţie şi a relaţiei între imagini mişcătoare pe suport 3-dimensional şi sunet.

Expoziţia face parte din seria de expoziţii „Expo Maraton”, şi este înscrisă în competiţia cu vot public. Puteţi astfel vota la vernisajul expoziţiei, între orele 18 şi 19, artistul sau lucrările preferate.

Video instalation (1.0m x 3.2m x 2.0m, suspended pvc panels, single channel video, two channel audio)

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress