Galactoria 2011

Galactoria, festival studenţesc de teatru – ediţia a VIII-a

În perioada 20-26 mai, Facultatea de Teatru şi Televiziune, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, va găzdui cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului de Teatru Galactoria.

În această săptămână, iubitorii de teatru vor putea urmări cele mai bune proiecte ale absolvenţilor acestui an universitar, spectacole construite pe parcursul a trei ani de studii intensive.

Debutând în anul 2004, la iniţiativa profesorului Miklós Bács, Festivalul Galactoria este unic prin implicarea instituţiei de învăţământ superior în ceea ce priveşte oportunităţile de carieră pentru absolvenţii ei.

În urma celor şapte ediţii precedente, absolvenţilor de actorie li s-a oferit contracte şi colaborări de către un număr impresionant de teatre din ţară. De asemenea, absolvenţii specializării teatrologie au avut ocazia să-şi publice studiile şi piesele cele mai importante de teatru la edituri cunoscute, o parte dintre aceştia fiind angajaţi ca secretari literari.

Ediţia curentă se poate lăuda şi cu patru spectacole invitate, realizate tot de absolvenţi din cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune din Cluj, în colaborare cu studenţi din Sibiu şi Târgu Mureş. Cele patru spectacole sunt rezultatul unui proiect european de practică teatrală, desfăşurat la Târgu Mureş şi realizat de Asociaţia Centrul Multimedia Teatru 74. Acestea urmează să fie prezentate şi în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Intrarea este liberă. Contact: corlat.simina@yahoo.com, telefon: 0741/35.81.60.

2 răspuns la Galactoria 2011

  1. Studioul „Radu Stanca” (Facultatea de Litere – in cladirea din curtea din spate) / Enigma Cafe / Studio „Harag György”

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress