Competiţia Umbre – Scurtmetraj 2011

Afis Dannz Boy - Shadows Shorts

De la cea de-a zecea ediţie a celui mai important festival de film din Romania nu putea lipsi o altă competiţie tradiţională: cea a secţiunii Umbre – Scurtmetraj. Filmele participante sunt:

 • All Flowers in Time (r. Jonathan Caouette, Canada, 2010) Cu: Chloë Sevigny

 • Danny Boy (r. Marek Skrobecki, Polonia – Elveţia, 2010)
 • Deus Irae (r. Pedro Cristiani, Argentina, 2010)
  Cu: Gaston Ricaud, Bernarda Pag
 • Fairycatcher (r. Kealan O’Rourke, Irlanda, 2009)
  Cu: Des Braiden, Lorna Dempsey
 • Inner City (r. Alain Fournier, Canada, 2011)
 • La Petite Mort (r. Jan Gallasch, Germania, 2010)
  Cu: Thomas Koch, Sarah Rebellato
 • Martyris (r. Luis Felipe Hernandez Alanis, Mexic, 2010)
 • Night Fishing (r. Park Chan Wook, Park Chan-Kyong, Coreea de Sud, 2011)
 • Ninjas (r. Dennison Ramalho, Brazilia, 2010)
  Cu: Flavio Bauraqui, Carlos Meceni
 • Off Season (r. Jonathan van Tulleken, SUA, 2009)
  Cu: Bill Sage
 • Through the night (r. Lee Cronin, Irlanda, 2009)
  Cu: Eoin Macken, Nora-Jane Noone
 • To my mother and father (r. Can Evrenol, Marea Britanie, 2010)

Line-up-ul Shadows Shorts de anul acesta aliniază 12 titluri destul de diferite. Nu vom avea parte doar de filme horror sângeroase, cu zombies şi monştri, ne vom putea bucura şi de filme de animaţie (3 la număr), filme de atmosferă, filme bizare şi inedite ce nu respectă nicio regulă cinematografică, în afară de cele ce ţin de realizarea impecabilă din toate punctele de vedere. Stilistic, ele au un singur numitor comun: atmosferă dark, sumbră, apasătoare. There is no sun in Shadows Shorts!

Un must see absolut al secţiunii este scurt metrajul Night Fishing, regizat de regizorul-cult Park Chan Wook, alături de fratele său – Park Chan-Kyong, câştigătorul Ursului de Aur la Festivalul de la Berlin anul acesta. Producţia a fost filmată exclusiv cu iPhone4, un motiv în plus care face ca acest film să fie de neratat. Co-regizorul  Park Chan-Kyong va participa personal la proiecţiile de la Cluj-Napoca.

Lista filmelor din Shadows Shorts continuă cu Ninjas de Dennison Ramalho, selecţionat în competiţia oficială a Festivalului de la Clermont Ferrand, All Flowers in time, de Jonathan Caouette, autorul filmului Tarnation şi membru al echipei de post-producţie lui Gus van Sant, alături de care a colaborat la numeroase producţii, dar şi responsabilul pentru efectele speciale ale Listei lui Schindler, celebrul film regizat de Steven Spielberg, Through the night, de Lee Cronin, nominalizat la Premiul BAFTA 2010 pentru Cel mai Bun Scurtmetraj, filmele de animaţie Danny Boy, de Marek Skrobecki, Martyris, regia Luis Felipe Hernandez Alanis, sau Innercity al lui Alain Fournier.

Spaniolul Antonio José Navarro – selecţioner al celui mai important festival de film fantastic şi horror din lume – cel de la Sitges (Catalunia), finlandezul Jukka-Pekka Laakso – directorul Festivalului de Film de la Tampere (Finlanda) şi francezul Eric Dinkian – regizor, autorul filmului Precut Girl, selecţionat in competiţia Shadows Shorts în 2010, sunt cei care vor alege câştigătorul Premiului pentru Cel mai bun Film din Secţiunea Umbre – Scurtmetraj la TIFF 2011.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc în perioada 3-12 iunie 2011 la Cluj-Napoca şi între 15 şi 19 iunie, la Sibiu.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress