Superbia în subsolul Librăriei Humanitas

Locatie: Subsolul Librăriei Humanitas – str. Universităţii, nr 4

Vernisaj – 05 mai 2011,  ora 18:30

Masa rotundă – 06 mai 2011, ora 16:00

Proiectul Superbia a reprezentat România în cadrul Bienalei de Arhitectură de la Veneţia 2010 „People Meet in Architecture”, şi a fost găzduit de Galeria Nouă a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia în perioada septembrie-noiembrie 2010.

EXPOZIȚIA SUPERBIA din cadrul Zilelor Arhitecturii 2011 este un prilej de a reveni la locul de unde s-a născut acest proiect, punând accent pe situaţia actuală a suburbiilor clujene. Reluăm tematica contrastelor dintre interioarele investite / preţioase şi spaţiul exterior neinvestit / în derizoriu într-o formă nouă şi propunem un traseu care aduce două experienţe ale suburbiei: una senzorial-emotivă şi alta ludico-informativă.

MASĂ ROTUNDĂ este o invitaţie la discuţie pe situaţia din prezent a suburbiei clujene rezultate în urma boom-ului imobiliar din anii precedenţi. Acum, după stoparea acestui fenomen, locuitorii încep să se confrunte cu problemele care-i sunt caracteristice – lipsa infrastructurii, a dotărilor (instituţii, zone comerciale), a spaţiilor publice (parcuri, scuaruri, locuri de joacă pentru copii), a parcărilor, şi altele. Locuitorii suburbiei devin constienţi de situaţia în care se află. Se poate evalua situaţia actuală de aici? Care ar fi măsurile prioritare pentru îmbunătăţirea locuirii în suburbii? Ce măsuri sunt luate în acest sens în prezent? Aceste întrebări sunt adresate administraţiei locale, specialiştilor şi locuitorilor suburbiei, invitaţi să participe la această masă rotundă.

Expoziția Superbia – ZA 2011 a fost realizată de ATELIER MASS și fooooooam cu sprijinul AStA și a familiei Cloșca.

www.superbiasuburbia.wordpress.com
www.zilelearhitecturii.ro
www.fooooooam.com

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress