MUST SEE: Spoek Mathambo@Boiler Club

NuSoundz, seria de evenimente cu artişti internaţionali din zona alternativă, indie şi electro, inaugurată de către One Event în luna martie, continuă cu sesiunea numărul doi ce se va desfăşura în luna aprilie, în zilele de 15 şi 16 în cluburi din Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Artiştii invitaţi să ia parte la NuSoundz Session 2 sunt SPOEK MATHAMBO & MSHINI WAM şi vin din Africa de Sud, aducând cu ei sonorităţi unice de afro-funky, zulu-dubstep, post-punk techno sau african-electrorap. După ce şi-au câştigat notorietatea în Statele Unite, SPOEK MATHAMBO vor ajunge în Europa în această primăvară pentru turneul ce promovează albumul de debut €˜„Mshini Wama”€™ şi vor concerta în premieră în România, la Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Din momentul în care SPOEK MATHAMBO s-a lansat ca DJ în cluburile din suburbiile Cape Town-ului şi mai târziu ca MC şi performer, toţi l-au catalogat ca unul dintre cele mai bune exporturi muzicale sud africane, care exploatează cu succes sound-uri noi, îndrăzneţe, denumite chiar de către el Township Tech. La doar 26 ani NTHATO MOKGATA, pe numele său adevărat, face parte din noua generaţie de artişti sud-africani care încearcă să iasă în evidenţă printr-un nou val de energie, prin cultivarea unei progresivităţi în muzica de club, păstrând în acelaşi timp tradiţiile culturale.

SPOEK MATHAMBO a devenit, în ultimii doi ani, o figură proeminentă şi pe scena internaţională. MC, DJ şi designer grafic, SPOEK a reuşit de curând să finalizeze înregistrările la primul său album solo, €”Mshini Wama”€™, şi a definitivat un line-up care include încă trei artişti pe scenă pentru apariţiile sale live. Este un proiect captivant, un semn a ceea ce are de oferit Africa de Sud în materie de muzică electronică progresivă şi alternativă.

Titlul albumului provine de la o faimoasă piesă zulu, intitulată „Umshini Wami” („€œMy Machine”) şi cântată adesea de aripa militară ANC (Congresul Naţional Sud African) şi de preşedintele Africii de Sud.

În scurta sa carieră, SPOEK a reuşit să devină unul dintre cei mai apreciaţi producători de muzică de club din Africa de Sud, atrăgând imediat atenţia New York Times şi a revistei americane Fader. A fost de asemena ales să reprezinte Africa pe compilatia de mix-uri Nike Sportswear X The Fader Magazine „€˜Pitch Perfecta”€™. A apărut pe coperta Fader în numărul din August/Septembrie 2010 şi este o prezentă constantă în topurile de muzică de club germane şi de peste ocean.

Conform celor spuse de SPOEK, sinergia din cadrul trupei sale le permite să găsească „€œo cale organică de a crea sonorităţi noi tot timpul, iar membrii trupei fac eforturi permanente pentru a explora noi teritorii”, artistul performand live folosind un efect electronic special creat pentru vocea sa.

SPOEK MATHAMBO împreună cu trupa sa live Mshini Wam va vizita România pentru prima dată în aprilie pentru două reprezentaţii de excepţie. Dacă doriţi să experimentaţi sonorităţile zulu-tech combinate cu accente grave de afro-bass, nu trebuie să rataţi una dintre apariţiile unice şi exotice SPOEK MATHAMBO & MSHINI WAM.

Concertul SPOEK MATHAMBO & MSHINI WAM din 16 aprilie la€“ Cluj-Napoca face parte din cadrul seriei NuSoundz şi este produse de către One Event în colaborare cu Boiler Club – €“ Cluj-Napoca.

facebook.com/spoekmathambo
spoekmathambo.com
vimeo.com/spoek
boilerclub.ro
facebook.com/oneeventro

Text: One Event

http://www.youtube.com/watch?v=gXDyUCuNCcc

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress