Popiełuszko. Libertatea este în noi înşine

Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză
şi Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca au plăcerea de a vă invita, marţi, 05 aprilie 2011, ora 18:00 la Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca,
Piaţa Unirii Nr. 24, et.1 la vizionarea filmului
„Popiełuszko. Wolność jest w nas”
„Popiełuszko. Libertatea este în noi înşine”
regia: Rafał Wieczyński
Filmul va fi precedat de o scurtă prezentare realizată de Ioana Câmpean (Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză)
Filmul va fi subtitrat în limba română
Preotul Jerzy Popiełuszko (1947-1984) este unul dintre eroii naţionali ai Poloniei, prin rezistenţa sa paşnică dar hotărâtă împotriva regimului autoritar comunist şi sprijinul acordat polonezilor în lupta lor pentru libertate şi demnitate. Cunoscut în întreaga Polonie drept „preotul Solidarităţii”, urmat, ascultat şi căutat de mulţimi considerate periculoase de către regimul comunist, perceput ca disident politic, Popiełuszko a fost răpit, bătut şi asasinat de Securitatea poloneză în 1984, moartea sa stârnind oprobriul naţiunii. Pentru martiriul său, preotul Jerzy Popiełuszko a fost beatificat în 2010.
Lansată în 2009 în regia lui Rafał Wieczyński, drama biografică „Popiełuszko. Wolność jest w nas” („Popiełuszko. Libertatea este în noi înşine”) nu prezintă tragica istorie a unui martir, a eroului de pe piedestal, ci spune povestea omului Jerzy Popiełuszko în carne şi oase, a personajului carismatic, înzestrat cu simţul umorului, care mobilizează oamenii în jurul său şi le dă curaj.
Vă aşteptăm la Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca!

Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză 
şi Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napocaau plăcerea de a vă invita,marţi, 05 aprilie 2011, ora 18:00 la Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca, Piaţa Unirii Nr. 24, et.1 la vizionarea filmului „Popiełuszko. Wolność jest w nas”„Popiełuszko. Libertatea este în noi înşine”regia: Rafał Wieczyński Filmul va fi precedat de o scurtă prezentare realizată de Ioana Câmpean (Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză)

Filmul va fi subtitrat în limba română

Preotul Jerzy Popiełuszko (1947-1984) este unul dintre eroii naţionali ai Poloniei, prin rezistenţa sa paşnică dar hotărâtă împotriva regimului autoritar comunist şi sprijinul acordat polonezilor în lupta lor pentru libertate şi demnitate. Cunoscut în întreaga Polonie drept „preotul Solidarităţii”, urmat, ascultat şi căutat de mulţimi considerate periculoase de către regimul comunist, perceput ca disident politic, Popiełuszko a fost răpit, bătut şi asasinat de Securitatea poloneză în 1984, moartea sa stârnind oprobriul naţiunii. Pentru martiriul său, preotul Jerzy Popiełuszko a fost beatificat în 2010. Lansată în 2009 în regia lui Rafał Wieczyński, drama biografică „Popiełuszko. Wolność jest w nas” („Popiełuszko. Libertatea este în noi înşine”) nu prezintă tragica istorie a unui martir, a eroului de pe piedestal, ci spune povestea omului Jerzy Popiełuszko în carne şi oase, a personajului carismatic, înzestrat cu simţul umorului, care mobilizează oamenii în jurul său şi le dă curaj. Vă aşteptăm la Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress