Maratonul Internațional care trece prin Pata Rât (I)

Fac un serial cu info. zilnice despre maratonul și semi-maratonul din 10 aprilie, care va avea startul duminică, la ora 09.15, în Piața Unirii din Cluj. Dacă vi se pare interesant, înscrieți-vă sau susțineți-i pe participanții care aleargă pentru diverse cauze sociale. Dacă e prea dificil să alergați 42 sau 21 de km, vă puteți înscrie la cursa populară de 6 km care începe la ora 12.20, tot în Piața Unirii. Eu particip la semi-maraton din partea Grupului pentru Acțiune Socială (GAS) la cauza GLOC -„Fond de solidaritate pentru locuințe”:

Copiii sunt transportaţi la şcoală dimineaţa la ora 7.00, cu autobuzul inspectoratului şcolar şi după ce sunt aduşi înapoi pot zburda în voie pe drumul care duce la rampa de gunoi sau pot bate mingea în apropierea bazinului de depozitare a deşeurilor chimice. Un singur adolescent tenace şi foarte talentat face de mai multe ori pe săptămână  drumul către terenul de antrenament al unui club de fotbal, aflat într-un cartier îndepărtat al Clujului. Şansa unui contract de jucător poate să-l scape din ghetoul proiectat şi construit – în anul 2010 – din banii primăriei, sub numele de cod “locuinţe de necesitate”. Nu se ştie a cui a fost necesitatea, a familiilor de romi care stăteau cu chirie în casele de pe strada Coastei (aflată într-o zonă centrală) sau a primăriei care a demolat casele şi a pregătit terenul, într-un timp record, pentru  investiţii imobiliare.

Citiți mai multe despre comunitatea de romi relocată forțat la Pata Rât și eforturile activiștilor în articolul Speranță la metru plat ce aparține jurnalistei TVR Andrea Ghiță.

2 răspuns la Maratonul Internațional care trece prin Pata Rât (I)

  1. In cazul in care nu le incendiaz muncitorii le niveleaz cu buldozerul. Toate aceste lucruri se intampl din cauza autorit ilor care in lips de solu ii apeleaz la campuri pentru a depozita reziduurile. Dispeceratul a primit un apel prin care se anun a c arde o groap de gunoi de pe Cre i oara.

  2. Mda, romanii care beau suc la PET si arunca pe unde apuca ambalajele nu au nicio vina. Doar autoritatile sunt de vina.

    Idiotii care aprind gunoaie ar fi bine sa stie ca acestea degaja dioxine si alti compusi foarte toxici rezultati din cauza arderii incomplete.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress