Castigatorii concursului BT – cele mai bune afise de evenimente culturale din 2010

BT cele mai bune afise de evenimente culturale din 2010

Carturesti Cluj a vernisat simbata seara o expozitie inedita – e vorba de expozitia celor mai reusite afise de evenimente culturale din 2010. Reactiile entuziaste primite in urma lansarii apelului de participare la concurs, cu o luna si jumatate in urma, au confirmat nevoia unei asemenea expozitii – o nevoie fireasca de recunoaştere şi apreciere a valorii şi profesionalismului in domeniul advertising-ului cultural. Dincolo de asta, intenţia expoziţiei este aceea de a marca, de a oficializa fatul ca exista o piaţa a design-ului de afiş, cu producatori si consumatori al caror gust este deja rafinat.

Din cele 130 de afise primite in urma apelului la participare, juriul concursului a ales 20 de lucrari, tinind cont de criterii precum impact vizual şi funcţionalitate, relevanţa pentru eveniment, sinergie text-imagine, idee, compoziţie sau originalitate.

Expozitia, care poate fi vizitata in ceainaria librariei Cartuesti Cluj pina in 14 aprilie, e dedicata in primul rand designer-ilor. In mod indirect ea omagiaza insa şi operatorii culturali care, in realizarea afiselor pentru evenimentele lor, au apelat la profesionisti. Iata lista celor expusi: Camelia Dobrin (pentru Carturesti), Vlad Guţa (pentru Centrul Cultural German), Florin Chereji (pentru Flowing Mist), Camelia Dobrin & Dan Aga (pentru Slicker), Alexandra Ţuclea (pentru Indie Scouts), Eugen Cosorean (pentru Fabrica de Pensule), Adrian Bogdan Ciprian (pentru Carturesti), Istvan Biro (pentru Teatrul maghiar), Ina Stoian & Tiberiu Bucsa (pentru +/- cluj), Daniel Aga (pentru Carturesti). I-am lasat la final pe ciştigatorii primelor trei locuri, care au fost si premiati: locul 3, cu doua lucrari expuse, RADU NEGRU (pentru Dubious Underground Association); locul 2, cu trei lucrari in expoziţie, ALEX PONORAN (pentru Facultatea de Teatru si Televiziune); locul 1, cu 5 lucrari selectate, VLAD ŞULEA (pentru The Independent Music ResistanceBooha Bar si Colectiva). Felicitari tuturor!

Multumim celor care ne-au ajutat in organizarea acestui eveniment: tuturor celor care n-au trimis afisele pentru concurs, membrlor juriului, Atelierului de grafica si firmei Expres Print.

Update: Afisele selectate

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress