Fabrica de Pensule

Program februarie

4X4 – Seri de teatru, Balla & Vajna Projects

Sala Studio, etaj I
17 – 24.02.2011

În cadrul mini-festivalului 4X4 Balla & Vajna Projects găzduieşte patru spectacole de teatru în Studioul Fabricii de Pensule. Trei spectacole de one-woman show a trei actriţe talentate, absolvente a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din Cluj Napoca, cel de-al patrulea fiind un spectacol de teatru fizic.

Astfel, în cadrul evenimentului va fi jucat pentru prima oară la Cluj-Napoca Ibusar cu Ágnes Benedek, spectacolul Am omorât-o pa mama cu Eszter Nagy și vom putea revedea pe Gabriella Mezei, ca personalitatea dedublată din A cincea Sally. Tot în cadrul festivalului va avea loc premiera spectacolului de teatru fizic Executorul, în regia coregrafului Péter Uray, prezentat de M Studio.

Din cauza locurilor limitate, cei interesaţi sunt rugaţi să-şi rezerve bilete prin SMS la nr. de telefon 0744 866 006 sau prin e-mail la adresa: noemi@bv-projects.org (menţionaţi numele, data şi nr. de bilete). Preţul unui bilet este de 15 RON, cu reducere pentru studenţi: 10 RON.

Reprezentaţiile din Cluj-Napoca sunt finanţate de Fondul Cultural Naţional al Ungariei.
Partener: Asociația Fundament
Parteneri media: Hamlet.ro și Radio Paprika
Balla & Vajna Projects, noemi@bv-projects.orgwww.bv-projects.org

Parti Nagy Lajos: Halta Ibusar

spectacol de teatru, Teatrul Csíki Játékszín (Miercurea Ciuc)
17.02.2011, 20.00 h

Cu: Ágnes Benedek
Acompaniament la vioară: István Kelemen
Muzica: Ferenc Darvas
Conducător muzical: Izabella Jére
Scenografia: Zsuzsa Bagoly
Consultanți artistici: Enikő Szabó, Zsuzsánna Kovács

Ibusar este o monodramă, cu subtitlul Cântec de ostaş compus pe o voce, pusă în scenă pentru prima oară în România de Teatrul Csíki Játékszín (Miercurea Ciuc).

Ágnes Benedek o întruchipează pe Jolán Sárbogárdi, o casieriţă de gară visătoare, care în singurătatea casei de bilete de la halta Ibusar visează despre o altă viață şi îşi trăieşte visele prin scrierea unui operete. Redacţia respinge operele scrise de ea, şi într-o seară Jolán decide că va prezenta opusul prin difuzorul gării.

La Gala Tânărului Actor HOP (ediţia 2009) Ágnes Benedek a câştigat Premiul pentru cea mai bună actriţă, pentruHalta Ibusar.
Spectacol în limba maghiară, subtitrat în limba română.

Visky András: Am omorât-o pe mama

spectacol de teatru, M STUDIO – Sfântu Gheorghe
20.02.2011, 20.00 h

Cu: Eszter Nagy
Consultant artistic: Péter Uray

Monodrama se bazează, conform mărturisii autorului, pe o „poveste găsită” a unei fete de descendenţă pe jumătate maghiară, pe jumătate rromă, crescută, în anii ´80, la diverse orfelinate din Transilvania și care după 1991 se hotărăşte să-şi caute rădăcinile, necunoscând nici cele mai mici informaţii despre identitatea sa.

Protagonista, Bernadett Tatrosi îşi rememorează evenimentele marcante din biografia sa, re-teatralizându-le într-un spaţiu restrâns. Ea supravieţuieşte atât lumii orfelinatelor, cât şi „nefiinţei” vegetative, povestea ei căpătând, astfel, semnificaţia unei „istorii de evadare”, care, de asemenea, dezvăluie – cu cuvintele autorului – „rostul plânsului cu ajutorul râsului, şi invers, sensul râsului prin plâns.”

Spectacolul este conceput, în acelaşi timp, potrivit tradiţiei „teatrului sărac” al lui Jerzy Grotowski, vizând atât configuraţia spaţială, cât şi recurgerea minimalistă la recuzită sau decor, accentul fiind plasat îndeobşte asupra prezenţei actoriceşti.
Premiera piesei a avut loc în data de 7 decembrie 2008 la Studioul László Lajtha din Sfântu Gheorghe.

Spectacol în limba maghiară, subtitrat în limba română.

Cunoşti Calea Lactee? de Karl Wittlinger

Sala Mică, etaj II
18.02.2011, 20.00 h

Spectacol produs de Váróterem Projekt.

Spectacol în limba maghiară cu subtitrare în limba română.
Regia: Imecs Levente şi Visky Andrej
Distribuția: Csepei Zsolt, Imecs Levente, Vetési Nándor, Visky Andrej
Video, sunet, lumini: Visky Sámuel
Decor: Makkai Balázs
Costume: Kürti Andrea
Recuzite: Adorjáni Márta

Anunț: un medic pe nume Helmut Neuross (Imecs Levente) și pacientul său, Johannes Schwarz (Visky Andrej) s-au sinucis. Au sărit printr-o fereastră a ospiciului. Într-o morgă se trezesc două cadavre închise în compania unei piese misterioase, despre care aflăm că e bazată pe viața unuia dintre ei. Pierduți în timp și spațiu, caută răspunsuri: ce s-a întâmplat cu ei, cine sunt de fapt, de ce nu pot “muri”? Scenele piesei sunt singurele puncte de plecare… – acceptă distribuția.  Doi actori-cadavre într-o realitate crudă superioară realității: Johannes Schwarz își rejoacă viața, Helmut Neuross îl asistă. Acțiunea scenică urmează mai multe fire: spectacolul decedaților din morgă, spălătorii de cadavre (Csepei Zsolt și Vetési Nándor) și pregătirea corpurilor, respectiv proiecții din înregistrările lăsate în urmă de sinucigași. Când este înmormântarea?

Bilete: 17 RON / 12 RON cu reducere. Informații și rezervări: waitingroomproject@yahoo.com.

grupamica@gmail.comwaitingroomproject@yahoo.com, 0749 955 707

Mihuț Boșcu – A prologue to vanity and self-adoration

Galeria Sabot, etaj II
04.02.2011 – 12.03.2011, marţi – sâmbătă, 16.00 h – 20.00 h

Welcome to the source code. Mihuț Boșcu originates here. You are the interpreter of the sequential appearances. Everything else resides within the entire constellation of interrogations flowing from the artist’s customized codex.

www.galeria-sabot.roinfo@galeria-sabot.ro, 0723 224 105

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress