Şeherezada cu noi poveşti în Insomnia

Vă recomand vizionarea reportajului „1001 de nopţi din Cluj, Cetate şi New Orleans”, realizat de jurnalistul TVR Cluj Vasile Hotea-Fernezan (luni, ora 19.00, în sala din dreapta de la capătul balconului a cafenelei Insomnia, imediat cum urcaţi scările). Reportajul prezentat în cadrul Atelierului de reportaj, organizat de Asociaţia Profesioniştilor de Presă – Cluj (APPC), abordează un experiment de creative writing iniţiat de scriitoarea Ruxandra Cesereanu, alături de studenţii facultăţii din Literele clujene.

„Urmaşii Șeherezadei trăiesc şi nu doar că spun poveşti, dar le şi scriu. Poveştile nespuse ale celor care s-au întâlnit cu Aladin şi Ali baba în 1001 de nopţi au fost recreate acum de un grup de studenţi clujeni împreună cu scriitoarea Ruxandra Cesereanu. Urmaşii Şeherezadei s-au adunat la facultatea de filologie şi cu toate că nu-i ameninţă nimeni, scriu poveşti din plăcere. În grup sau individual, viitorii scriitori îşi aleg personaje care apar sporadic sau nu sunt destul de dezvoltate în 1001 de nopţi şi le rescriu poveştile” (Vasile Hotea-Fernezan).

Durata reportajului e de 24 de minute. Jurnalistul Hotea a recunoscut că se va supune la cele mai inimaginabile torturi în cazul în care nu vă place povestea lui, că va bea chiar şi ceai în loc de bere. Mă voi asigura ca moderator al întâlnirii că nu va avea dreptul la bere. Vor fi prezenţi la atelier şi povestaşi care au participanţi la experimentul de scriitură creativă. „Atelierul de reportaj” este o iniţiativă a jurnaliştilor clujeni prin care se doreşte revigorarea jurnalismului narativ (audio, video, scris), tot mai neglijat în ultimii ani. Ne propunem să ne întâlnim de două ori pe lună pentru a discuta pe marginea unor materiale realizate de noi şi de colegi de peste hotare şi să păstrăm vie „pofta de scris”.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress