Atelierul de reportaj şi Autobiografia lui Ceauşescu


De această dată, în cadrul Atelierului de Reportaj, vă invităm la cinema. Mai exact, la vizionarea peliculei „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, care va fi proiectată la Cinema Victoria, luni de la ora 17.30.

În urma filmului, ne vom retrage în Cafeneaua Insomnia, unde vom discuta, alături de invitatul Robert Lakatos, regizor şi scenarist de filme fictionale şi nonfictionale, despre cinematografia nonficţională ca artă.

Interogaţii: de ce Andrei Ujică crede că documentarele de pe Discovery sunt la fel de rele ca manelele? când documentarul nu mai e jurnalism? cum poate deveni scriitura nonficţională artă?

Documentarul este realizat exclusiv din imagini de arhivă, obţinute de la TVR şi de la Arhiva Naţională de Filme, şi prezintă inclusiv scena judecăţii soţilor Ceauşescu, din decembrie ’89. Au fost incluse în documentar şi imagini inedite, care nu au fost niciodată difuzate – imagini tăiate la cenzură, căutate şi selectate de Titus Muntean. Pentru realizarea documentarului au fost vizionate peste o mie de ore de înregistrări.

Durata 180 minute
Regia Andrei Ujică
Cu Elena Ceauşescu şi Nicolae Ceauşescu
Mai multe despre film puteţi afla aici.

„Atelierul de reportaj” este o iniţiativă a jurnaliştilor clujeni prin care se doreşte revigorarea jurnalismului narativ (audio, video, scris), tot mai neglijat în ultimii ani. Ne propunem să ne întâlnim de două ori pe lună pentru a discuta pe marginea unor materiale realizate de noi şi de colegi de peste hotare şi să păstrăm vie „pofta de scris”.

Moderatori: Adrian M. Popa & Adi Dohotaru

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress