Zilele prozei la Cluj (8-9 octombrie)

Câteva recomandări via Alex Goldiş:

Dora Pavel, „Pudră”, Polirom – vineri, ora 13.30, sediul USR Cluj, str. Universităţii nr. 1

Dora Pavel pare că nu poate să scrie decât dacă descoperă, în prealabil, o idee-şoc, menită să întreţină tensiunea întregii cărţi. În „Pudră”, Vlad Carasiniu, tânăr restaurator de tablouri, se trezeşte din moarte clinică în ziua de dinaintea îngropării. Tot ce urmează e un fascinant thriller psihologic, care urmăreşte paradoxala viaţă postumă a eroului.

Ioan Groşan, „Un om din Est”, Tracus Arte – vineri, ora 17.00, Librăria Book Corner, Eroilor nr. 15

Împachetată într-o imagistică de benzi desenate, perioada cea mai gri a comunismului apare, în paginile romanului „Un om din Est”, ca o lume extrem de vie şi colorată. Dacă există o patrie a concupiscenţei absolute, mai favorabilă acuplărilor celor mai fabuloase, aceasta e, reuşeşte să ne convingă Ioan Groşan, România sub ceauşism.

Gabriela Adameşteanu, „Provizorat”, Polirom – vineri, ora 16.00, Librăria Humanitas, apoi discuţii, ora 18.00, Facultatea de Litere, sala 243

Cel mai specific roman al prozatoarei, mai liberă ca niciodată de a pune în toate ecuaţiile posibile individualul şi politicul, „Provizorat” probează faptul că Gabriela Adameşteanu s-a întors definitiv la literatură şi că lucrează în continuare la epopeea tulburătoare a înfăţişării „omului subt vremi”.

Ruxandra Cesereanu, „Angelus”, Humanitas – sâmbătă, ora 12.00, Librăria Humanitas, str. Universităţii, nr. 4

„Angelus”, ultimul roman al Ruxandrei Cesereanu, demonstrează că răspunsurile la întrebarea „Ce s-ar întâmpla dacă într-o bună zi o cohortă de îngeri ar coborî într-o metropolă modernă?” pot stârni încă hazul şi imaginaţia aproape la fel ca pe vremea lui Bulgakov.

FacebookGoogle+Twitter

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2019 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress