Zilele prozei la Cluj (8-9 octombrie)

Câteva recomandări via Alex Goldiş:

Dora Pavel, „Pudră”, Polirom – vineri, ora 13.30, sediul USR Cluj, str. Universităţii nr. 1

Dora Pavel pare că nu poate să scrie decât dacă descoperă, în prealabil, o idee-şoc, menită să întreţină tensiunea întregii cărţi. În „Pudră”, Vlad Carasiniu, tânăr restaurator de tablouri, se trezeşte din moarte clinică în ziua de dinaintea îngropării. Tot ce urmează e un fascinant thriller psihologic, care urmăreşte paradoxala viaţă postumă a eroului.

Ioan Groşan, „Un om din Est”, Tracus Arte – vineri, ora 17.00, Librăria Book Corner, Eroilor nr. 15

Împachetată într-o imagistică de benzi desenate, perioada cea mai gri a comunismului apare, în paginile romanului „Un om din Est”, ca o lume extrem de vie şi colorată. Dacă există o patrie a concupiscenţei absolute, mai favorabilă acuplărilor celor mai fabuloase, aceasta e, reuşeşte să ne convingă Ioan Groşan, România sub ceauşism.

Gabriela Adameşteanu, „Provizorat”, Polirom – vineri, ora 16.00, Librăria Humanitas, apoi discuţii, ora 18.00, Facultatea de Litere, sala 243

Cel mai specific roman al prozatoarei, mai liberă ca niciodată de a pune în toate ecuaţiile posibile individualul şi politicul, „Provizorat” probează faptul că Gabriela Adameşteanu s-a întors definitiv la literatură şi că lucrează în continuare la epopeea tulburătoare a înfăţişării „omului subt vremi”.

Ruxandra Cesereanu, „Angelus”, Humanitas – sâmbătă, ora 12.00, Librăria Humanitas, str. Universităţii, nr. 4

„Angelus”, ultimul roman al Ruxandrei Cesereanu, demonstrează că răspunsurile la întrebarea „Ce s-ar întâmpla dacă într-o bună zi o cohortă de îngeri ar coborî într-o metropolă modernă?” pot stârni încă hazul şi imaginaţia aproape la fel ca pe vremea lui Bulgakov.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress